Ивана Шпановић друга на митингу у Лондону, уз повреду стопала

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је друго место на митингу у Лондону, где је скакала само у једној серији због повреде стопала.

Шпановићева је у првој серији скочила шест метара и 88 центиметара и то јој је био једини скок, пошто је осетила бол у стопалу, које је повредила у Лозани и морала је да прескочи такмичење.

"Ивана је осетила много јачи бол него у Лозани у току првог скока и одлучили смо да одмах прекинемо такмичење јер нисмо желели да било шта ризикујемо у наставку. Овај резултат је добар показатељ форме, обезбедила је нове бодове за финални митинг у Бриселу тако да је на неки начин циљ испуњен. Са нама је лекар који ће одредити терапију и одмах после неопходних третмана, наставићемо са припремама за Светско првенство које ћемо обавити у Словачкој", рекао је тренер Горан Обрадовић.

Олимпијска шампионка Тиана Бартолета је у петој серији успела да надмаши резултат Иване Шпановић скочивши седам метара и један центиметар, а тим резултатом је и победила и освојила нових осам бодова.

Треће место заузела је Аустралијанка Брук Стратон резултатом 6,79 метара.

Финални митинг за скакачице у даљ одржаће се 1. септембра у Бриселу, а према новим правила, на такмичењу ће учествовати осам најбољих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије