Амела Терзић друга, Елзан Бибић четврти у Појербаху

Репрезентативка Србије у атлетици, Амела Терзић освојила је друго место на Новогодишњој уличној трци у аустријском Појербаху, док је Елзан Бибић заузео четврто место код сениора.

Терзићева је деоницу од 5.100 метара претрчала за 16 минута и пет секунди, што је за 10,3 секунде било спорије од победнице Анђеле Ђемесунде Тануи из Кеније.

У конкуренцији 22 атлетичарке, трећа је била Чехиња Ева Врабцова Нивлтова са 16:45,9 минута, док је друга представница Србије Теодора Симовић заузела 13. место временом од 17:35 минута.

Седамнаестогодишњи Бибић је у јакој конкуренцији на 6.800 метара, као убедљиво најмлађи од 20 такмичара који су прошли кроз циљ, завршио на четвртој позицији резултатом 19:29,4 минута.

Бржи од атлетичара Новог Пазара били су победник Виктор Кимутаи Чумо из Кеније са 19:20,1 минута, другопласирани Немац Рихард Рингер са 19:21,7 и још један Кенијац Корнелијус Кипруто Кангого, који је прешао стазу за 19:25,1 минута. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара