Светска лига

Делфини лагано у Скопљу

Ватерполо репрезентација Србије савладала је у Скопљу домаћу селекцију Македоније са 12:4 (2:1, 5:2, 2:1, 3:0), у утакмици 4. кола А групе Светске лиге. Овом победом Србија је учврстила вођство у групи са максималним учинком испред Немачке, Шпаније и македоније.

Наши најбољи ватерполисти наредну утакмицу играју против Немачке 22. марта у Крушевцу.

Србија је очекивано наставила поход кроз Светску лигу. За дефинитиван пласман на финални турнир у Фиренци нашој селекцији је потребан још само један бод из дуела који следе са Немачком у Крушевцу и Шпанијом у Београду.

Македонија је пружала отпор десетак минута. Период равноправне игре завршен је голом Рачунице за вођство Србије од 3:2. После тога за 80 секунди севнуле су три лопте у мрежи Перчинића - Удовичић, па Аврамовић на додавање Филиповића, а онда и сам Филиповић. Ту је, што се резултата тиче, причи био крај.

У другом полувремену је опао темпо, а тежило се мало и ефектима. Македонија је постигла још само један гол, преко Ранђића из петерца за 9:4. У последњих осам минута Српски ватерполисти су постигли још три гола, а у стрелце се уписао и Марко Петковић, који је на тај начин крунисао запажени деби у репрезентацији. Дебитовао је у последња три минута и Немања Убовић.

"Резултат мало вара, потребно је било доста напора да се обезбеди победа. Македонски ватерполисти су школовани, знају да играју. Задовољан сам оним што сам видео", изјавио је селектор српског државног тима Дејан Удовичић.

Андрија Приалновић је похвалио игру Марка Петковића.

"Он је највећи добитак у овој утакмици. Идемо даље, остварили смо очекивану победу. Још нам треба само бод и нема дилеме да смо у Фиренци", рекао је Прлаиновић.

Македонија: Перчинић, Рачуница 1, Вуксановић, Димовски, Босанчић, Кречковић, Ивовић, Милановић, Ранђић 2, Петровић, Летица, Бенић 1, Маринковић.
Србија: Г.Пијетловић, Аврамовић 1, Гоцић 2, Удовичић 1, Миличић, Д.Пијетловић, Никић 2, Алексић, Убовић, Филиповић 2, Прлаиновић 3, Петковић 1, Митровић.
Играч више: Македонија 6 (2), Србија 4 (0).
Петерци: Македонија 1 (1)

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво