Читај ми!

Србија након велике борбе надиграла САД за успешан старт на Светском првенству

Ватерполисти Србије савладали су САД са 17:13 у мечу првог кола Групе Д на Светском првенству у Мађарској. У другом мечу у четвртак од 18.00 “делфини“ играју против Аустралије. Пренос је на нашем Првом програму.

Србија је успешно започела такмичење на Светском првенству у Мађарској. Американци су пружили снажан отпор и намучили нашу селекцију. Константно су претили. Ипак "делфини" нису дозволили изненађење и дисциплинованом игром у последњем периоду стигли до сигурне победе.

Кренуло је жестоко на обе стране, стрелци су били расположени па смо у првој четвртини видели десет голова, по пет у обе мреже. Повели су Американци, наши успевали да изједначе све до резултата 3:3. Тада Србија везује два гола. Међутим, до краја пероиода противник користи своје шансе и долази до изједначења.

Снажан пресинг Американаца у другој четвртини резултирао је преокретом и противник је повео са 7:6. Неколико пропуштених играча више за нашу селекцију. Након тајм-аута Савића, наши су се тргли и заиграли знатно агресивније. Стегли су игру у одбрани и до краја периода преокренули резултат - 8:7.

Настављена је велика борба, а после четири минута игре у трећем периоду наши ватерполисти су имали три гола предности - 11:8. Уследио је период игре у коме су одбране излазиле као победници. Ипак у финишу, у последњих 90 секунди Американци са два гола смањују предност наше екипе. У последњи период ушло се при минималној предности за Србију - 11:10.

На старту последње четвртине Лукић постиже два гола и наши поново имају три гола предности - 13:10. Ту предност "делфини" су успели да одржавају током последњег перода и мирно привели меч крају. На крају победа Србије - 17:13.

Овако је портекао меч. 

У другом колу у четвртак од 18.00 (РТС1) Србија игра против Аустралије, која је у првом колу Групе Д надиграла Казахстан са 10:4.

Резултати првог кола:

Група А:

Немачка - Јапан 11:12
Грчка - Хрватска 8:8

Група Б:
Јужна Африка - Италија 4:22
Канада - Шпанија 2:19

Група Ц:
Аустралија - Казахстан 10:4
Србија - САД 17:13

Група Д:
Бразил - Грузија 10:14
Црна Гора - Мађарска 8:12

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво