Читај ми!

Ватерполисти Новог Београда први пут шампиони Србије

Ватерполисти Новог Београда први пут у историји освојили су титулу шампиона Србије, пошто су у реванш мечу финалне серије плеј-офа савладали Радничку у Крагујевцу 17:15 после петераца.

Нови Београд је оправдао улогу фаворита. Раднички је пружио снажан отпор, али је поклекао након петераца. У регуларном делу меч је завршен резултатом 14:14, након петераца било је 17:15. У првом мечу у Београду било је 17:9 за екипу Игора Милановића.

Изузетно узбудљив меч одигран је у Крагујевцу. Раднички је на старту играо боље, стекао је предност од два гола (3:1) и то му је омогућило да диктира темпо. Крагујевчани су на голу имали и веома расположеног Лазара Добожанова, који је у тим тренуцима давао додатну сигурност доброј одбрани домаћих.

Највећу предност од три гола разлике (8:5) Раднички је стекао половином треће деонице када је после искључења Драшка Гогова, играча више у базену на прави начин искористио Никола Лукић. Међутим, од тог момента су Новобеограђани заиграли много ангажованије. Успели су да дођу до изједначења, а потом и головима Душана Мандића стигну и до првог вођства на мечу.

Ушло се у неизвесну завршницу, а права драма је виђена у последњих неколико секунди. Прво је Ђорђе Вучинић искористио ситуацију са играчем више и три секунди пре краја донео вођство, да би само секунд пре истека 32. минута Стефан Бранковић успео да лопту ћушне у мрежу и меч одведе у петерце

Велики улог као да је оковао руке Крагујевчанима који су промашили чак четири пенала, па је Нови Београд прецизним шутевима Страхиње Рашовића, Душана Мандића и Радомора Драшовића оверио велики тријумф.

Новобеограђани су равноправно расподелили голгетерски учинак, па су се по два пута у листу стрелаца уписали Ангелос Валхопулос, Страхиња Рашовић, Душан Мандић, Никола Јакшић и Радомир Драшовић, док су код Крагујевчана најефикаснији били Филип Јанковић и Никола Лукић са по три гола.

Новобеограђанима је ово други трофеј у сезони, након што су освојили регионалну лигу.
Ускоро их очекује и "напад" на трећу титулу на Фајнал-ејту Лиге шампиона на домаћем терену.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво