Читај ми!

Вујасиновић задовољан новом победом, Новом Београду се поклонио и Рађен

Тренер ватерполиста Новог Београда Владимир Вујасиновић био је задовољан после новог тријумфа у Суперлиги Србије.

Нови Београд је у дербију кола савладао Црвену звезду 18:10, за четврти узастопни тријумф у домаћем шампионату.

"Ово је била врло битна утакмица за нас, други дерби за редом. Било нам је важно да дођемо до победе, али и да одиграмо мало боље у односу на меч са Радничким. Не у погледу резултата, већ саме игре и испуњавања неких задатака. Доста тога успели смо да урадимо у мечу са Звездом", рекао је Вујасиновић после меча.

"Имали смо неколико падова у игри у другој и трећој четвртини, периоде где се играо ватерполо који је више одговарао Црвеној звезди, али ипак сам презадовољан што смо у последњој четвртини успели да наметнемо наш стил игре и забележимо победу", закључио је Вујасиновић.

Центар Новог Београда и дугогодишњи прослављени репрезентативац Душко Пијетловић сматра да су осцилације у игри очекивани на старту сезоне, без обзира што је екипа састављана од изузетно квалитетних појединаца.

"То ће се дешаваити и у наредном периоду, док се све ствари не уклопе, али сам генерално веома задовољан залагањем целог тима и приступом у свим утакмицама. И против Звезде смо кренули из све снаге од почетка, али биће неопходно да одржимо концетрацију током читавог меча. У последњој четвртини смо показали право лице. Тако треба да изгледа Нови Београд у наредном периоду и уверен сам да ћемо врло брзо доћи у ситуацију да целу утакмицу одиграмо на истом, односно изузетно високом нивоу", констатовао је Пијетловић.

Стратег Црвене звезде Александар Филиповић је нагласио да је утакмица била веома добра, али и да је очекивао тако квалитетан меч.

"Нови Београд је одлична екипа, а ми смо имали доста осцилација. Мислим да је данак узело то што су за нама веома тешке две, три недеље. Физички и психички смо се испразнили уласком у Лигу шампиона, што наравно не умањује победу Новог Београда која је била заслужена. Било је момената где смо играли заиста добро и којима могу бити задовољан, али било је и тренутка где смо правили грешке. Додуше, оне су биле више индивидуалне, него екипне и трудићемо се да то исправимо у наредно периоду", рекао је Филиповић.

Наијскуснији играч у редовима црвено-белих Никола Рађен похвалио је изузетан помак који се дешава у српском клупском ватерполу ове сезоне.

"Амбијент је био прелеп. Честитао бих Новом Београду на феноменалној организацији. Све то импозантно изгледа како то уосталом ватерполо у Србији и заслужује, с обзиром на то да је репрезентација наставила тренд освајања медаља у сениорској, јуниорској и кадетској конкуренцији", рекао је Рађен.

Добро је што смо били у прилици да осетимо екипу Новог Београда, поготово на њиховом базену и да видимо како играју, истакао је Рађен.

"Ово нам је био најбољи могући противник пред наш старт у Лиги шампиона, јер ми смо комбинација искусних и младих играча који треба да буду будућност овог тима и репрезентације. Потребно је још да радимо и да се уигравамо како бисмо могли да парирамо врху наше лиге, али и европског ватерпола у који свакако спада овај тим Новог Београда", закључио је Рађен.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се