Читај ми!

Ватерполо се у Србију вратио у пуном сјају, доказ за то је амбијент на Новом Београду

Амбијент је био изванредан, ово је заиста нешто ново за све нас и зато морам да похвалим менаџмент клуба који је направио прелепу ватерполо средину, рекао је тренер Новог Београда Владимир Вујасиновић након тријумфа свог тима у дербију трећег кола Суперлиге Србије против крагујевачког Радничког 18:14.

У дуелу између Новобеограђана у Крагујевчана публика је уживала у правој голеади, а мреже су се у просеку тресле на сваких 60 секунди.

"Мислим да је за публику и све љубитеље ватерпола ово била изванредна увертира за домаће првенство. Овако прелеп амбијент је био и ватрено крштење за нас. То се на неки начин одразило и на екипу у првој четвртини, али пошто су ови момци сви шампиони, у другој четвртини су одиграли онако како знају и вратили смо утакмцу у колосек који смо желели", поручио је Вујасиновић и потом се упустио у дубљу анлазиу меча.

"Очекивано је било да се прва права провера у новој сезони, када се екипе још довољно не познају, заврши са овако великим бројем голова. Тиме не можемо да будемо задовољни, али било је битно да дођемо до три бода и покажемо одређену агресивност, у чемо смо успели. Мислим да смо на правом путу и да спремни дочекујемо наредне веома важне мечеве", констатовао је Вујасиновић.

Базен "11. април" освануо је у потпуно новом руху и понудио је прави ужитак посетиоцима.

Трибине су биле испуњене до последњег места, а целокупан амбијент није могао да остави равнодушне ни непосредне актере, што је потврдио и најбољи стрелац Новобеограђана на овом мечу Страхиња Рашовић са пет голова.

"Сви смо желели да се представимо у најлепшем светлу, да покажемо шта знамо и колико можемо. Увек је лепо играти пред пуним трибинама, то је право уживање. Надам се да ће тако бити и убудуће, а уверен сам да ће публика имати шта и да види у базену", рекао је Рашовић.

Констатовао је да је утакмица против Крагујевчана који су актеулни регионални и шампиони Србије, физички била изузузетно захтевна.

"Познато је да је Раднички екипа која добро плива и игра врло агресивно. Било је заиста веома тешко. Прмили смо много голова и зато ћемо у наредном периоду морати да поправимо одбрану. Ово је била прва права провера у новој сезони и наравно да сам изузетно срећан што смо победили. Свесни смо наших грешака, али сам сигуран да ћемо из утакмице у утакмцу поправљати нашу игру у однбрани."

Капитен Крагујевчана Филип Јанковић честитао је ривалу на заслуженој победи.

"Атмосфера на базену била је дивна, онаква какву ове две екипе и заслужују. Такође, ово је био само један од многих дуела који нас очекују са Новим Београдом. Почетак је сезоне, многе ствари у нашој и њихвој екипи још нису ни близу врхунца, а морам да похвалим моје саиграче за велики труд и залагање", истакао је Јанковић.

Честиткама Новобеограђанима се придружио и тренер Радничког Урош Стевановић.

"Добро смо отворили утакмицу, али примили смо тај трећи гол на крају прве четвртине, за који мислим да је био јако битан. Нови Београд је потом одиграо фуриозно у другој четвртини, тај део игре је добио са 7:1 и ту је преломио утакмицу. Покушали смо пар пута да се вратимо, пришли смо на два гола разлике, али пресуидо је њихов индивидуални квалитет и превише наших грешака које не смете да правите против екипе каква је Нови Београд", закључио је Стевановић.