Читај ми!

Королија за РТС: Имамо широку и добру базу за развој ватерпола

Селектор јуниорске ватерполо репрезентације Србије Милош Королија, гостујући у Јутарњем програму, говорио је о несвакидашњем успеху све три репрезентације и истакао да се наш ватерполо тренутно налази у доброј развојној фази.

Да је Србија земља ватерпола, потврдили су и јуниори, селекција до 17 година, који су освојили титулу шампиона Европе, након што су у финалу турнира на Малти савладали Грчку 10:6. Они си наставили низ успеха ове сезоне пошто су сениори у Токију освојили злато, а омладинци златну медаљу на Светском шампионату у Прагу.

"Ни резултат, ни приказани квалитет нису изненађење јер је то резултат рада задње две године, тако да смо већ унапред знали колико можемо. Наравно, крајњи резултат никада не може да се предвиди, поготово у овим условима, али далеко од тога да смо приредили изненађење", рекао је селектор.

"Кључни тренутак су биле припреме које су момци одрадили стварно онако како и треба да се одраде. Спремали смо се преко два месеца и услови су били одлични. Резултат је круна тих припрема", констатовао је Королија.

Говорећи о протеклом јуниорском првенству, селектор је посебно истакао велику конкуренцију.

"На овом јуниорском првенству квалитет је био доста уједначен и све, а нарочито прве четири екипе, показале су да имају изванредан потенцијал."

Анализирајући приказану игру свих селекција на првенству, селектор је истакао да је управо задатак тренера да у млађим селекцијама оспособе што више будућих кандидата за сениорске репрезентације.

Констатовао је да имамо велики потенцијал који је на добар начин сачуван и развијен у тешким условима у којима је неш ватерполо био у минулим годинама, а сада се ради у знатно бољим условима.

Истакао је да је потребна што шира база за селекцију играча, за шта је битно да буде што више клубова широм Србије. Важно је развијати и добру тренерску структуру, у коју треба укључивати што више трофејних играча.

Успеси сениорске репрезентације су узор младим спортистима, а посао тренера је да их упуте колико је рада и труда потребно да се стигне до таквог успеха.

Милош Королија је говорио и о опоравку ВК Партизан и предстојећем државном првенству, као и наредним наступима на међународној сцени и констатовао да ће сви наши клубови бити веома конкурентни у Европи. Све ће то, наравно, стимулисати и младе играче да све више напредују.   
 

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара