Читај ми!

Ватерполисти надиграли Мађарску за пето место

Ватерполисти Србије надиграли су селекцију Мађарске са 9:7 (2:1,2:2,1:2,4:2) у утакмици за пето место на европском турниру Светске лиге у Дебрецину. У врло равноправном мечу, пуном резултатских обрта, „Делфини“ су дошли до победе у самој завршници утакмице.

Ватерполисти Србије су добро ушли у меч и већ на почетку прве четвртине повели са два гола предности а домаћини су успели да смање предност на 2:1 у самом финишу првог дела.

Већ на почетку друге четвртине ватерполисти Мађарске успевају да изједначе а онда и преокрену резултат на 3:2, али „Делфини" успевају одмах да изједначе на 3:3 да би, после одличне одбране, у следећем нападу постигли погодак за вођство од 4:3 са колико је завршено прво полувреме.

И друго полувреме Мађари одлично почињу преузимајући вођство са два поготка али наши ватерполисти већ у следећем нападу долазе до изједначења на 5:5 па се у последњи део меча ушло са нерешеним резултатом.

И у финишу утакмице се одвијала жестока равноправна борба у којој су домаћини на кратко повели али су варетполисти Србије одмах дошли до изједначења да би онда и начинили резултатски преокрет постигавши серију погодака за предност од 9:7 са колико је и завршен меч.

Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Радомир Драшовић били су најефикаснији са по два поготка, а у стрелце су се још уписали Виктор Рашовић и Никола Дедовић. 

Победом над домаћинима турнира ватерполисти Србије су дошли до петог места на европском турниру Светске лиге у Дебрецину. 

У дуелу за седмо место ватерполисти Хрватске су убедљиво савладали Француску са чак 17:5. 

У финалу ће играти Црна Гора и Грчка, док ће се у борби за треће место састати светски шампион Италија и вицешампион Шпанија.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво