Преокрет Радничког после минус пет на дербију у Шапцу

После шестоипомесечне паузе услед епидемије коронавируса, ватерполисти Радничког вратили су се у базен и то на велика врата, победом на дерби гостовању Шапцу, резултатом 14:13, у мечу који су започели са минусом од пет голова.

Ови тимови у последње две године водили су велике борбе за трофеје, а у овај дуел ушли су силно појачани, а на крају су се Крагујевчани заслужено радовали.

Шумадинци су лоше стартовали, што је домаћин искористио и на крилима Вучинића и Стојановића већ после шест минута повео са 5:0. Крагујевчани су се пробудили тек после седам минута игре и голом Страхиње Рашовића наговестили да се неће тако лако предати.

Заиграли су потом изабраници Уроша Стевановића боље и у одбрани, па су головима Рашовића, Радуловића и Укропине у финишу полувремена пришли на само гол заостатка - 7:6 и у потпуности се вратили у игру.

Борба се распламсала у наставку сусрета и у базену је виђен прави дерби, какав се и очекивао. Већ у првом нападу Крагујевчани су први пут изједначили преко Тохоља, а потом се играло гол за гол. Шапчани су се три пута враћали у вођство, Шумадинци сва три пута поравнавали резултат, па се у последњу деоницу ушло са нерешеним резултатом (10:10), иако су и гости имали неколико добрих прилика за преокрет.

Раднички је наставио у истом ритму па је сасвим заслужено преокренуо резултат, поготком руског центра Никите Круга, четири и по минута краја, да би затим, после изједначења Марка Јанковића, дошао и до плус два, головима Лукића и Радуловића (14:12). Неизвесност је минут и по пре краја вратио Филип Гардашевић, поготком са играчем више (14:13). Имали су домаћи још један напад са играчем више и у самом финишу, али је Добожанов успео да скине ударац.

Најефикаснији у победничком тиму био је Страхиња Рашовић са пет голова, колико је постигао и Ђорђе Вучинић на другој страни. Рашовића су пратили Укропина са три гола и Радуловић са два, а по један су додали Круг, Тохољ и Лукић.

Већ у другом колу Крагујевчане очекује још један дерби, са екипом Новог Београда, која је у првом колу убедљиво надиграла Бањицу са 19:2.

Шабац - Раднички 13:14 (5:1, 2:5, 3:4, 3:4)

Шабац - Градски базен. Без присуства публике.
Судије: Виријевић и Станојевић.

Шабац: Филиповић, Ераковић, Марковић, Репановић, Ткач, Илић, Вучинић 5, Гардашевић 2, Јанковић 2, Тонковић, Стојановић 3, Велкић 1, Вукадиновић, Ћетковић.
Тренер: Николић.

Раднички: Добожанов, Рашовић 5, Станојевић 1, Јанковић, Тохољ 1, Круг 1, Укропина 3, Бранковић, Пљеванчић, Миличић, Лукић 1, Панић, Тодоровски, Радуловић 2.
Тренер: Стевановић.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво