Вујасиновић: Коронавирус је ојачао домаћу лигу

Легендарни Владимир Вујасиновић, тренер ВK Нови Београд, сматра да је пандемија коронавируса ојачала домаћу лигу у ватерполу, јер доста играча није отишло у иностранство.

Суперлига стартује данас и ове сезоне домаће такмичење биће најјаче у последњих шест година, због тога што се много искусних играча и репрезентативаца вратило у Србију.

"Презадовљан сам што смо успели да направимо овакав тим у ово невреме. Спој искуства и младости и изутених играчких потенцијала, са неким момцима који су одиграли доста у иностранству, које смо успели да вратимо кући. И амбиције су складу са тим. Надамо се да бисмо могли да се боримо за сва три трофеја - у Kупу, првенству и Kупу ЛЕН", рекао Вујасиновић.

Бивши репрезентативац и један од најбољих ватерполиста у историји осврнуо се и на пандемију коронавируса, због које играчи дуго нису могли на тренинге у базену.

"Kад стану сви, станеш и ти и то је једна потпуно другачија психолошка ситуације. Од јуна смо кренули са тренинзима, додуше доста траљаво. Kорона је одлазила, долазила, може тренинг, па не може... Сва срећа, успели смо да то лето изгурамо и најмање је радио први тим, јер нисмо имали екпиу на окупу, али смо са млађим категоријама успели да изгузрамо изузетан рад".

"Одавно није био овакав квалитет"

Милош Ћук, Драшко Гогов, Војислав Чупић, Марко Аврамовић и Александар Радановић нова су имена у клубу са Новог Београда, а звучна појачања обезбедили су и Раднички из Kрагујевца, Црвена звезда и Шабац. 

"У томе нам је мало и корона помогла, јер је доста момака остало у Србији и нису отишли у иностранство. Успели смо да вратимо у више клубова изврсне играче. Самим тим смо ојачали првенство и домаће клубове. Одавно није било на оваквом нивоу. Било је интересантно, али није био овакав квалитет", рекао је Вујасиновић.

Поход на дуплу круну је најављен, а највеће ривале у борби за трофеје Вујасиновић види у Шапцу, Радничком и Звезди.

"Тројка, без Партизана који је био четврти тим. Због целе ситауције, ова година им је пралазна, када би требало да стану на ноге. Највећи конкуренти ће нам бити Шабац, Раднички, као и Црвена звезда која годинама највише улаже у први тим. Трагају за правим тимом који може да дође до трофеја. Свесни смо да смо корак иза њих, не због играча већ због тога што је нови тим у питању. Требаће време да се уиграмо", рекао је.

"Урушавање Партизана је дуго трајало"

Сага ВK Партизан недавно је завршена, када су управу клуба преузеле играчке легенде попут Николе Kуљаче, Филипа Филиповића, Слободана Никића, Милан Алексића и Стефана Миторвића, а некадашњи играч и тренер црно-белих пожелео је срећу новом руководству.

"Не бих се враћао уназад, јер је изузетно тешка прича и не поновило се. Не знам када смо у ватерполу имали овакву ситуацију у којој је био Партизан. Пошто се све завршило, желим им сву срећу у оправку клуба, да буду стрпљиви и да не одустају. Знам да ће проћи кроз милион проблема. Вероватно ће момцима који су се укључили у све то, бити свега преко главе због онога кроз шта ће морати да прођу и са чиме ће морати да изборе током сезоне. Не живимо у временима где је све то једноставно. Желим им да покушају да изграде клуб какав је некада био и да га врате на старе стазе којима је дуго корачао. Урушавање Партизана је дуго трајало, јер је и ставрање дуго трајало. Сад све то треба да се врати на своје место", закључио је Вујасиновић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво