Тренери и играчи ВК Партизан због управе напустили Бањицу

Тренери и ватерполисти првог тима Партизана, због неслагања са актуелном управом на челу са Мирко Брадајићем и Татјаном Ракасом, напустили су Бањицу и наставиће са тренинзима на Кошутњаку.

"Након све интензивније приче о дешавањима у Ватерполо клубу Партизан и променама које су неопходне како би се спречило његово даље пропадање Удружење тренера и играча ВК Партизан и комплетан први тим и даље једногласно даје пуну подршку иницијативи да се клуб уведе у легалне токове и да се направе резови који ће вратити Партизан тамо где му је и место. Желимо још једном јасно да се оградимо од садашње назови управе клуба", наводи се у саопштењу.

"Такође, обавештавамо јавност да се после првог писма у којем смо дали подршку иницијативи за променама, наставило се са још већој опструкцијом у процесу рада тренера, уследио је још већи притисак и несхватљиви потези оних који воде клуб – правили су се спискови подобних и неподобних тренера који могу да уђу на базен."

"У складу с тим, тренери и први тим ће наставити са радом и тренинзима на базенима Спортског центра Кошутњак, јер не желимо да имамо никакав контакт са људима који сада воде клуб, али желећи да промене дочекамо, ипак, колико толико спремни за нове спортске изазове."

Деце је све мање која желе да тренирају на Бањици и то мора да се промени, поручују из Удружења тренера и играча.

"У контакту смо са родитељима, који још увек са пуним разумевањем чекају расплет и промене које би омогућиле њиховој деци да се врате на Бањицу, али и свим осталим дечацима да дођу и уче прве ватерполо кораке баш код нас, тамо где треба, у најтрофејнијем клубу. Желимо да Партизан буде конкурентан, да се на сви нивоима такмичи, да базен поново буде пун. Сигурни смо да је све то могуће само и једино уз промену оних који воде клуб у пропаст."

Потези које сада повлаче представљају покушај обмане јавности да они нешто мењају. Оно што једино треба и зарад опстанка клуба мора да се мења, јесте нелегална управа и то је оно чему дајемо пуну подршку, закључује се у саопштењу које потписују тренери Марко Башић, Милош Королија, Небојша Митрић, Александар Николић, Сафет Хоџић, Синиша Будрак, Ненад Илић, Небојша Давидовић, Душан Гајић, Мирко Петровић, Матија Ћулафић и Теодор Брадајић, као и играчи првог тима: Милутин Белопавловић, Михајло Андрин, Милан Булајић, Андреј Бараћ, Алекса Нешић, Александар Тимотијевић, Бранко Кујовић, Арсеније Митровић, Марко Бановић, Петар Јакшић, Андреја Софранац и Лука Софранац.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво