Бивши ватерполисти Партизана траже оставке управе ради спаса клуба

Група бивших ватерполиста Партизана, предвођена Филипом Филиповићем, Живком Гоцићем и Слободаном Никићем, затражила је данас моменталне оставке Управе (на челу са Мирко Брадајићем) и расписивање ванредне Скупштине са циљем превазилажења тешке ситуације у једном од најтрофејнијих европских клубова.

У отвореном писму јавности, који су сем тројице славних асова, потписали и Милош Королија, Милан Алексић, Стефан Митровић, Милош Ћук, Никола Куљача, Душан Мандић, Никола Јакшић и Слободан Соро, наводи се да је то само први корак у процесу почетка опоравка најтрофејнијег клуба у историји.

"Захтевамо моменталне оставке свих људи на руководећим функцијама у клубу и расписивање ванредне Скупстине клуба. Сходно другостепеној пресуди коју је потврдило Министарство омладине и спорта, подржавамо увођење клуба у легалитет и сматрамо да је једино Зоран Аврамовић, валидни председник Скупштине ВК Партизан, те тражимо заказивање Скупштине у најкраћем могућем року с обзиром на озбиљност ситуације у клубу", наводи се у писму.

Како се истиче, ватерполо клуб Партизан се већ годинама урушава и од клуба који је био синоним за успех, најквалитетнију школу која је препозната и цењена широм света, расадник талената и међу играчима и међу тренерима, постаје место на које се не иде са поносом.

"Да се не би догодило да од клуба остане само име и да се настави уништавање свега онога што су деценијама стварале генерације и генерације играча и тренера, осетили смо обавезу да се јавно огласимо, те пренесемо наш захтев Управи клуба. У неверици смо годинама гледали како се процес срозавања клуба одвија пред нашим очима осећајући немоћ да ишта променимо у нади да ће се, ипак, пронаћи особе које ће зауставити то пропадање и које ће заиста радити у интересу клуба свесни одговорности које рад у њему носи. Ипак, то се до данас није догодило".

"Огорчени тренутним стањем у клубу и начином на који се људи који су за то одговорни односе према целој ситуацији, схватили смо да клубом руководе они који не разумеју његов значај у српском спорту, али и његов значај ван граница наше земље донели смо одлуку да морамо да се окупимо и реагујемо".

Подсећа се да базен у континуитету није радио пет месеци, што је онемогућило у том периоду да први тим, као и млађе селекције клуба, тренирају у базену на Бањици.

"За то време Управа клуба није успела да пронађе решење да обезбеди минималне услове, чак ни да обезбеди тренинг на било ком другом базену, како се рад не би прекидао. Третман према играчима, тренерима и родитељима деце која тренирају у клубу је недостојан имена клуба, а резултат таквог односа Управе клуба је одлазак великог броја играча (свих узраста), са чиме нико у клубу, вероватно осим управе, не може да се помири".

Колико је ситуација алармантна показује податак да сада ВК Партизан има око 70 деце, а да је некада на базену тренирало више од 800 дечака и девојчица.

"Сви ми појединчано који смо потписници овог захтева, уградили смо део себе у овај клуб, расли и сазревали у њему и помагали да клуб стигне до највећих висина у нашем спорту, у резултатском смислу. Проблема у самом клубу је било одувек, али никад у овој мери. Зато окретање главе на другу страну, за нас од сада и убудуће није опција", поручују славни ватерполисти.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво