Српски ватерполисти уочи Шпаније: Добри су, али од нас зависи

Српски ватерполисти спремни су за четвртфинале Европског првенства против Шпаније и поручују да, без обзира на квалитет ривала, од њих зависи исход тог дуела. Утакмица четвртфинала игра се у среду од 17.30 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС планети, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Супарници у четвртфиналу се добро познају, а наши ватерполисти очекују жесток дуел у коме нема фаворита.

"Снажан ривал, добро уигран, физички моћан. Пероне командује, Пинедо одлично брани, Гранадос и Мунариз квалитетни шутери. Знамо на кога да обратимо пажњу. Не очекујем пуно голова, биће као у финалу у Барселони. Треба да наметнемо наш ритам, да не уђемо у њихов. У сваком случају дерби четвртфинала, одлучиће гол или два. И они знају против кога играју", рекао је Душан Мандић новинарима у Будимпешти.

Душко Пијетловић истиче да су Шпанци уиграни и да очекује тешку утакмицу.

"Одлично се познају, махом су у једном клубу и то им олакшава посао. Баш су уиграни, али нисмо ни ми за бацање. Имамо квалитет, очекујем јако тешку утакмицу. Играли смо недавно на припремама, али тај меч ништа не значи. Увек се тада тактизира. То није била наша игра, време је да сада одиграмо најбоље што можемо".

Никола Јакшић такође сматра да све зависи од Србије.

"Увек кажем да све зависи од нас. Добри су и очекујем тешку утакмицу. Битно је како ћемо да кренемо у одбрани. Ако буде како треба онда можемо да се надамо успеху. Мислим да смо најбоља екипа, стојим иза тога и зато кажем да све зависи од нас. Подижемо форму и то је најважније".

Сава Ранђеловић наглашава да се две екипе одлично познају.

"Добро из познајемо, често смо играли једни против других. Заједно смо радили у Барселони. Имају одличне појединце, Перонеа и Мунариза пре свих. Морамо да нађемо решење за њихов висок пресинг'', поручио је он.
Победник овог четвртфинала у полуфиналу ће играти против бољег из дуела Хрватске и Грчке.

Друго полуфинале чиниће Мађарска или Русија против Италије или Црне Горе. 

Утакмица ватерполиста Србије и Шпаније игра се у среду од 17.30 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС планети, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије