Ватерполисти победом над Русијом започели ЕП

Ватерполо репрезентација Србије савладала је селекцију Русије са 13:9 у мечу првог кола Европског првенства у Будимпешти. Изабраници Дејана Савића у четвртак играју против Румуније.

Србија је савладала Русију нешто теже од очекиваног, али оно најбитније је да се наша селекција привикла на услове, уиграва и да победом отвара Европско првенство у Будимпешти.

Изабраници Дејана Савића били су бољи противник на мечу, константно били у предности, коју су на крају успешно одржали и одбранили.

Русија је поново скупо продала кожу и доста намучила нашу селекцију.

Читав меч Руси су се борили и трудили да дефицит не пређе три гола и то им је полазило за руком.

Успевали су да резултатски буду у утакмици, а потом и у трећој четвртини да искористе празан ход Србије, како би стигли до изједначења 7:7. 

Ипак, уследио је тајм-аут Дејана Савића, који је размрдао његове изабранике и натерао их да знатно сконцентрисаније уђу у финиш меча.

Србија је повратила предност од три гола, коју је одбранила до краја сусрета и уписала прву победу на турниру.

Олимпијски и европски шампиони имају амбицију да на првенству у Будимпешти дођу и до петог европског злата у низу.

У Групи Б следе дуели са Румунијом (16. јануара) и Холандијом (18. јануара). У дуелу тих селекција, Холандија је славила са 9:8.

Овако је протекао меч:

18.30 – Крај меча, Србија уписује победу у првом колу над Русијом резултатом 13:9.

18.16 - Крај трећег периода. Србија - Русија 9:7. Русија је успела да заигра боље и изједначи на 7:7, али је тајм-аут селектора Србије уродио плодом, вратио концентрацију својим изабраницима, који потом враћају предност од два гола.

18.10 – Савић је потом затражио тајм-аут како би прекинуо серију противника и повезао наше редове.

18.06 – Серија Руса од три узастопна гола, чиме стижу до изједначења (7:7).

17.58 – Крај првог полувремена, Србија – Русија 7:4. Изабраници Дејана Савића играју добро, константно су у предности и држе конце утакмице у својим рукама. Руси успевају да се резултатски држе у игри, на моменте су смањили дефицит на само један гол, али не успевају озбиљније да запрете.

17.43 – Завршена је прва четвртина, Србија води са 3:1. Руси су у финишу прве деонице постигли једини гол на мечу и смањили предност, али очигледна је боља игра наше селекције.

17.30 – Након интонирања химни, почео је меч у Будимпешти. Први напад имају Руси.

17.20 – У току је представљање играча, меч ускоро почиње...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво