„Делфини“ у финалу Светске лиге, ривал Хрватска

Србија – Аустралија 16:11 (6:2, 3:2,2:3, 5:4). Ватерполисти Србије пласирали су се у финале завршног турнира Светске лиге који се игра на београдском Ташмајдану. Надиграна је Аустралија. Противник у финалу је селекција Хрватске која је у другом полуфиналу савладала Шпанију са 10:8. Финале се игра у недељу од 16.45.

Србија је оправдала улогу фаворита у дуелу са Аустралијом. Након убедљиве предности после прве четвртине, мирно су привели меч крају и стигли до заслужене победе и пласмана у финале Светске лиге.

„Делфини" су стартовали изузетн агресивно, што је донело велику предност наше селекције након првог периода. То је на неки начин олакшало посао нашој селекцији у наставку меча.
До полувремена наши су повећали предност за још један. Добро су функционисале све линије у нашој игри. Помало је успорен темпо, али наши су контролисали меч и мирно га приводили крају.

Друго полувреме донело је нешто бољу иру противника, али наши су свесно препустили иницијативу противнику, како неби беспотребно трошили снагу јер пред њима је финале и борба за трофеј и пласман на Олимпијске игре.

До краја меча противник је успео да приђе на минус два - 13:11. Међутим, наши су врло брзо вратили предност, а потом рутински привели овај сусрет крају.

Србију је до финала водио капитен Филип Филиповић са пет погодака, њега је пратио Андрија Прлаиновић са три, Вицо и Пјетловић су постигли по два гола. У екипи Аустралије најефикаснији је био Џозеф Кејс са три гола, а Ричард Кемпбел је постигао два.

Противник у финалу нашој селекцији је Хрватска, која је у другом полуфиналу била боља од Шпаније са 10:8. Финале је на програму у недељу од 16.45.

Ток меча:

16.05 – Крај меча. Србија - Аустралија 16:11.

15.46 – Крај треће четвртине. Србија - Аустралија 11:7. Наставили су наши да мирно приводе меч крају. Контролисали су резултат и одржавали предност. Митровић је постигао први гол у овој четвртини, потом је и противник успео д апогоди, да би после контре Прлаиновић био сигуран. Затим Аустралијанци успевају да искористе играча више и смање на 11:6. До краја периода противник постиже још један гол.

15.31 – Полувреме. Србија - Аустралија 9:4. „Делфини" су успорили темпо у наставку. После пола периода постигнут је само по један гол на обе стране. Прво је погодио Прлаиновић да би потом и противник успео да постигне гол. Аустралија потом смањује на 7:4. Ватерполисти Србије након малог пада у игри преко Филиповића и Вица до полувремена враћају на плус пет.

15.15 – Крај прве четвртине. Србија - Аустралија 6:2. Сјајна игра ватерполиста Србије. Изузетно агресивно од самог старта, што је резултирало убедљивим вођством од 4:0. Аустралијанце је начео Филип Филиповић, потом су голове постизали Мандић, Вицо, Прлаиновић из петерца. Противник је успео да смањи предност на 4:1, Потом још два гола наше селекције преко Пјетловића и Филиповића. Да би противник до краја периода успео да постигне и други гол.

15.00 – Почео је меч ...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара