Ватерполисти сређивали двориште ОШ "Драган Ковачевић"

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић и играчи Никола Јакшић, Страхиња Рашович, Радомир Драшовић и Немања Вицо данас су заједно са ђацима учествовали у сређивању дворишта Основне школе за децу са сметњама у развоју "Драган Ковачевић". Српски делфини капице су заменили шлемовима у пуном јеку припрема за Финални турнир Светске лиге како би се укључили у акцију која је само увод у 1,3 милиона динара вредну реконструкцију крова ове институције.

Планирану адаптацију обезбедио је Ватерполо савез Србије преко својих партнера и спонзора из грађевинске фирме Јадран.

"Свесни улоге коју имамо у јавном животу хтели смо да пажњу која нам је поклоњена преусмеримо на једну од друштвено најзначајнијих тема. То је инклузија деце са сметњама у развоју и њихово укључивање у редовне токове друштва", рекао је Савић.

Он је додао да ватерполисти желе да учествују њиховој борби да створе окружење у којем могу да развију свој пун потенцијал и тако једнога дана постану, не само равноправни чланови нашег друштва, већ и људи способни да чине изузетне ствари.

"Ми верујемо да је свако дете рођено за велика дела и да је на нама да му обезбедимо услове у којима ће одрасти у најбољу верзију себе. Један од најважнијих је и право на квалитетно образовање. Зато смо данас овде", поручио је Савић.

Након акције сређивања дворишта и фарбања ограде школе Драган Ковачевић почеће радови на реконструкцији крова, који би требало да буду завршени најкасније до краја јула.

На тај начин ђацима и запосленима у овој институцији биће обезбеђени бољи услови за едукацију и рад од самог почетка наредне школске године.

број коментара 0 Пошаљи коментар