Ватерполисти Србије у новом финалу Европског првенства!

Ватерполисти Србије пласирали су се у финале Европског шампионата у Барселони, пошто су у полуфиналу савладали селекцију Хрватске резултатом 9:7. Противник српској селекцији у финалу биће домаћин Шпанија.

"Делфини" су одлично почели меч, добили прву четвртину са 5:3, одлично користивши ситуације када су имали играча више - 4/4!

Друга и трећа четвртина биле су далеко неефикасније, пошто су завршене нерешеним резултатима (1:1).

У последњу деоницу изабраници Дејана Савића су ушли дакле са два гола вишка, и рутнском и сигурном игром привели меч крају, за пласман у ново, четврто узастопно финале Европског првенства.

Милош Ћук и Душан Мандић постигли су по три гола, док Митровић, Јакшић и Прлаиновић дали по један. Код Хрвата најефикаснији био је Анте Вукчевић са три поготка. 

Српски ватерполисти ће у финалу у суботу од 22.00 играти против домаће селекције Шпаније, која је у полуфиналу победила Италију са 8:7.

Ток меча:

21.39 - Крај меча, Србија је победила Хрватску са 9:7 и пласирала се у финале ЕП!

21.30 - На четири минута до краја Србија и даље има два гола предности, 8:6. 

21.24 - Ново искуљчење у редовима Хрватске, овога пута због приговора је искључен селектор Ивица Туцак. 

21.21 - Пред улазак у последњу деоницу екипа Дејана Савића и даље има два гола вишка - 7:4. Још једна нефикасна четвртина у којој је на обе стране постигнут по један гол. 

21.03 - Након веома ефикасне прве четвртине, у другој је резултат био 1:1, па српски ватерполисти на одмор одлазе са предношћу од 6:4.

20.55 - Судије донекле исправљају грешку, и искључују Фатовића из игре након новог оштрог дуела, овога пута против Ћука, који је такође искључен иако је у тој ситуацији он био нападнут. 

20.50 - Неспортски потез Фатовића, који је на истеку напада свог тима ударио песницом у лице Филипа Филиповића, али није било реакције судијског двојица. 

20.45 - На крају прве четвртине, "делфини" имају предност од 5:3. Одлична реализиција играча више за сада, 4/4. 

20.34 - После три минута игре у првој деоници Србија има предност од 2:1, после две успешно реализоване ситуације са играчем више. 

20.30 - Почео је меч... 

20.20 - У току је представљање играча, дуел ће ускоро почети...

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара