Крај једне владавине, Хрватска оставилу Србију без финала

Србија – Хрватска 11:12. Након осам година, ватерполисти Хрватске успели су да победе изабрани тим Србије што ће им донети прилику да се боре за титулу првака света, која је до овог сусрета припадала српским "делфинима".

Ватерполо репрезентација Србије неће одбранити титулу шампиона света, пошто је изгубила од Хрватске са 11:12 (1:1, 4:4, 4,4, 2:3) у полуфиналу Светског првенства у Будимпешти.

Хрватска ће у финалу играти против Мађарске, а Србија ће се за бронзу борити против Грчке. Финале и меч за треће место на програму су у суботу.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Маро Јоковић и Сандро Сукно са по три постигнута гола, а по два поготка су постигли Лука Лончар, Анте Вукучевић и Андро Бушље.

Убедљиво најбољи и најефикаснији у редовима Србије био Андрија Прлаиновић са шест голова, Душко Пијетловић је постигао два, а у стрелце су се уписали и Душан Мандић, Сава Ранђеловић и Стефан Митровић.

Обе екипе су на почетку утакмице играле одлично у одбрани, па је први гол виђен после скоро пет минута игре. Србија је искористила играча више у базену, а Прлаиновић је донео предност олимпијским шампионима.

Изабраници Дејана Савића су имали минималну предност све до последњих секунди, када је Сукно изједначио на 1:1.

Прлаиновић и Митровић су на почетку друге деонице донели два гола предности Србији, али се Хрватска није предавала и успела је да изједначи преко Лончара и Бушљеа.

До краја тог дела игре водила се велика борба на обе стране базена, играло се гол за гол, па се на велики одмор отишло резултатом 5:5.

Потпуно исти сценарио виђен је и у трећој четвртини, ниједна екипа није успевала да се "одлепи" и стекне већу предност од једног гола.

Дванаест секунди пре краја треће четвртине Прлаиновић је сјајним голом са око десет метара донео предност Србији од 9:8, али то није био коначан резултат те деонице, пошто је Хрватска секунд пре краја поравнала резултат голом Јоковића из петерца.

Србија је била та која је имала предност од почетка меча, а Хрватска је "јурила", све до пет минута пре краја утакмице.

Головима Лончара и Вукичевића Хрватска је повела са 11:10, Мандић је врло брзо изједначио, али је Хрватска наставила да користи играча више без грешке па је голом Јоковића стекла предност од 12:11.

Олимпијски шампиони су у неколико наврата имали прилику да изједначе, нису у томе успели, а за последњи напад на мечу им је остало 12 секунди.

Најбољи у редовима Србије на овом мечу, Андрија Прилаиновић, снажно је шутирао, али је голман Хрватске одбранио и послао лопту у корнер три секунде пре краја. За те три секунде Србија није успела ништа да уради па је на базену "Алфред Хајош" у Будимпешти почело велико славље хрватских ватерполиста и њихових навијача.

Овако је текао меч: 

23.15 – Крај меча, Хрватска је савладала Србију са 12:11.

22.58 – Пред последњу деоницу, резултат је изједначен – 9:9. Пред нама је осам минута велике борбе. 

22.50 – Игра се гол за гол, веома неизвестан меч два велика спортска ривала...

22.33 – Завршено је прво полувреме резултатом 5:5.

Имала је репрезентација Србије 3:1, али није успевала да се "одлепи" од Хрватске селекције, која је и голом у последњим секундама првог полувремена дошла до изједначења.

22.15 – Завршена је прва четвртина, резултатом 1:1

22.00 - Почео је меч, први посед имају репрезентативци Србије.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се