Србија у четвртфиналу, убедљиво савладана и Грчка

Србија – Грчка 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2). Ватерполо репрезентација Србије директно се пласирала у четвртфинале првенства света у Будимпешти, пошто је у утакмици трећег кола Ц групе убедљиво савладала Грчку са 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2) и освојила прво место у групи. Наредни ривал бољи из меча између Бразила и Аустралије.

Олимпијским, светским и европским првацима ово је била трећа победа на шампионату, па су се са првог места у групи директно пласирали у четвртфинале.

Три гола постигао је капитен Филип Филиповић, два пута у стрелце се уписао Душан Мандић, а по једном Андрија Прлаиновић, Никола Јакшић, Стефан Митровић, Душко Пијетловић, Сава Ранђеловић и Милан Алексић.

Изабраници Дејана Савића ће у четвртфиналу играти против победника меча у којем ће се састати Бразил и Аустралија.

Грчка ће се, с друге стране, за пласман међу најбољих осам екипа борити у осмини финала. Четвртфинале је на програму 25. јула.

У прве две четвртине вођена је равноправна борба и Грци су одржавали резултатску равнотежу, захваљујући доброј реализацији у ситуацијама са играчем више.

У другом полувремену слика у базену потпуно је промењена. Наши ватерполисти заиграли су у одбрани неупоредиво концентрисаније и у последње две четвртине одбранили смо се у свих пет ситуација са играчем мање.

Са таквом одбраном све је било неупоредиво jедноставније и утакмица је решена у трећој четвртини, коју су изабраници Дејана Савића добили са 3:0.

Преостало је да се у последњих осам минута одржава стечена предност, што је за репрезентативце Србије био рутински посао.

И данас је, као и у утакмици против Шпаније, одлучила наша изванредна игра у нападу са играчем више и у одбрани са играчем мање.

Шест пута смо имали бројчану предност и постигли смо пет голова, а одбранили смо се шест од осам пута са играчем мање.

Играч више: Србија 6 (5), Грчка 8 (2). Петерци: Грчка 2 (2)

Србија: Г. Пијетловић, Мандић 3, Рашовић, Ранђеловић 1, Ћук, Д. Пијетловић 1, Убовић, Алексић 1, Јакшић 1, Филиповић 2, Прлаиновић 1, С. Митровић 1, Б. Митровић.

Грчка: Флекас, Јенидунис 1, Делакас 2, Дервивис, Фунтулис 2, Капоцис, Понтикас, Аргиропулос, Мурикис 1, Коломбос, Јонас, Влахопулос, Зердевас.

Овако је протекао меч у Будимпешти:

11.56 – Крај меча, убедљива победа Србије – 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2). "Делфини" су овом победом остварили максималан учинак и пласирали се директно у четвртфинале такмичења. Голове у последњој деоници постигли су Ранђеловић, Филиповић и Алексић. 

11.40 – Завршена је и трећа четвртина, Србија – Грчка 8:4. Головима Јакшића, Митровића и Пјетловића, Србија је успела да се резултатски одлепи и сломи отпор борбених Грка.

11.22 – Полувреме на мечу, Србија – Грчка 5:4. Повели су Грци у другој четвртини са 3:2 везавши два гола, али Мандић и Филиповић поново доводе нашу селекцију у вођство. Грци новим голом успевају накратко да изједначе, а коначан резултат првог полувремена поставља Андрија Прлаиновић својим првим голом на мечу.

11.05 – Прва четвртина завршена је вођством Србије од 2:1. Стрелци за нашу репрезентацију били су Душан Мандић и Филип Филиповић.

10.51 – Почео меч између Србије и Грчке. Први напад на мечу имају Грци.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво