Србија лако и са Шпанијом

Ватерполисти Србије забележили су другу победу на Светском првенству у Будимпешти, пошто су без већих проблема победили селекцију Шпаније са 11:5. У петак меч са Грчком за прво место у групи Ц.

Једино вођство на мечу Шпанци су имали на старту меча, када су у петом минуту повели са 1:0. Међутим, тада је уследио силовит одговор Прлаиновића (два брза и везана гола) и другара, те се на одмор отишло са четири гола вишка – 5:1.

Наставак је донео мало бољу игру Шпанаца у нападу, али су у свом темпу наставили и изабраници Дејана Савића, који ни у једном тренутку нису дали наду противнику да може до изненађења.

На крају, коначан резултат гласио је 11:5.

Најефикаснији су били Прлаиновић, Филиповић и Убовић са по два гола.

Следећи меч, који ће одлучити победника групе Ц, српски ватерполисти играју против Грчке у петак од 10.40.

Ток меча:

13.14Крај меча, Србија је била боља од Шпаније – 11:5.

13.02 – И даље је све под контролом Србије, која води 8:3 пред улазак у последњу деоницу. 

12.48 – Два брза гола на старту другог дела, по један на обе стране – 6:2. 

12.40 – Одлично отварање друге четвртине изабраника Дејана Савића. Прво феноменалну акцију голом крунише Убовић, а потом Мандић на истеку напада погађа гол са 7-8 метара, за убедљивих 5:1, што је резултат на полувремену.

12.25 – Први гол на мечу постижу Шпанци, на истеку петог минута игре. Међутим, већ у следећем нападу Андрија Прлаиновић изједначује, а врло брзо и доноси предност "делфинима". Потом Филиповић сигуран са пет метара, 3:1 на крају првог периода за српски тим...

12.10 – Почео је меч...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије