Читај ми!

Партизан подржао своју нападнуту децу

Ватерполо клуб Партизан пружио је пуну подршку својим младим играчима који су физички нападнути у Загребу, истакавши да се овакви испади не дешавају први пут у Хрватској, али је истакао и да му није циљ да распирује мржњу.

"Партизан је дубоко узнемирен и разочаран овим мучким нападом на његове 15-годишње спортисте. Наша деца су у Загреб дошла да се спортски надмећу са својим вршњацима и да се у води боре за спортски резултат. На традиционалном турниру 'Мали медо' наш клуб учествује годинама и овакво нешто се није дешавало раније, али, нажалост, видели смо да за све постоји први пут, мада овакви напади, који немају везе са људским достојанством и спортом, не дешавају се у Хрватској први пут", наводи се у саопштењу црно-белих.

Кадети црно-белих су нападнути у петак увече у Загребу. Једном ватерполисти је сломљен прст, а више њих је задобило ударце у главу шипкама и рукама. Клуб са Бањице навео је како очекује да ће власти Хрватске решити случај.

"Конзул Републике Србије и хрватска полиција поступали су примерено међународном праву и кооперативно од тренутка када се инцидент десио. ВК Партизан максимално стоји иза своје деце и њихових родитеља и пружићемо максималну подршку свим повређенима у овом инциденту. Када се прикупе све информације, клуб ће поступати у складу са својим могућностима да се у будућности овакве ствари не дешавају и да се спортисти ВК Партизан максимално заштите", наводи се у саопштењу.
Клуб је казао да ће више информација имати после вечерашњег повратка екипе у Београд.

"Циљ ВК Партизан није распиривање тензија, о чему говори и чињеница да је екипа остала да се надмеће на турниру. Јавност, међутим, мора да буде максимално информисана о овом инциденту јер желимо да превентивно делујемо на покушај сличних испада у будућности. Брига за здравље наших спортиста је основни и најважнији циљ нашег клуба и не можемо да останемо мирни пред оваквим догађајима. Надамо се да ће спорт остати спортистима и да ће бити изузети из дневнополитичких тензија колико год је то могуће", наводи се у саопштењу.

Партизан је истакао да је увек био добар домаћин, као и Србија уопште.

"Као једном од најтрофејних клубова на свету жеља нам је да се ватерполо спорт развија и да се продубљује сарадња међу клубовима и спортистима из региона. Ватерполо клуб Партизан и спортска Србија су увек били добри домаћини сваком спортисти, увек смо се бринули о сваком појединцу појединачно, тако да са пуним правом очекујемо и да се нашој деци гарантује безбедност од стране земље домаћина", наводи се у саопштењу Партизана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво