Српске ватерполисткиње боље од Хрватица

Ватерполисткиње Србије савладале су изабрани тим Хрватске са 8:4 у мечу другог кола Европског првенства у Београду.

Женска ватерполо репрезентација забележила је прву победу на Европском првенству у Београду, пошто је после преокрета победила селекцију Хрватске са 8:4 (1:3, 2:0, 3:1, 2:0), у другом колу Групе Б.

Најефикаснија у победничком тиму била је Јелена Вуковић са четири гола. Теодора Рудић постигла је два гола, а у стрелце су се уписале још и Ивана Ћоровић и Тијана Јаковљевић.

Капитенка Хрватске Еми Миљковић постигла је два гола, а Тереза Балић и Ивана Бутић дале су по један.

Хрватска је боље почела меч и повела са 3:1 у првој четвртини, а Миљковићева је тада дала два гола. Србија је, међутим, после тога заиграла много боље, а голманка Србије Владана Јоветић била је изузетно расположена и имала је неколико маестралних одбрана.

Преокрет је повела Вуковићева, која је дала четири узастопна гола, а Србија је после тога била сигурна и забележила прву победу на шампионату.

Србија сада има учинак од једне победе и једног пораза, а Хрватска има два пораза. Групу Б предводе Шпанија и Италија се по две победе, док Немачка, која је у првом колу савладала Србију, има такође један тријумф и један пораз.

Србија у следећем колу игра против Шпаније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара