Читај ми!

Филип Филиповић најбољи ватерполиста света!

Српски ватерполиста Филип Филиповић је, у избору Светске пливачке федерације (ФИНА), проглашен за најбољег играча света.

Филиповић је други пут проглашен за најбољег ватерполисту света, после 2011. године. Он је ове године са репрезентацијом Србије освојио Европско првенство и Светску лигу.

"Ово признање је дошло као потврда дугогодишњег рада у клубу и репрезентацији. Други пут сам га освојио, па је значај овогодишње награде већи. Награду видим као и сваку титулу, као успех екипе. Признање је и показатељ какве саиграче имам поред себе", рекао је Филиповић за сајт Ватерполо савеза Србије.

"Захвалан сам играчима што су уз мене и што заједно успевамо да будемо испред времена у којем живимо. Захвалио бих и тренерима који су ме увек враћали на прави пут и мојој породици, која је неизоставна у формули сваког успеха", додао је ватерполиста Про Река.

У избору за најбољег ватерполисту света у 2014. години, била су још двојица репрезентативаца Србије Гојко Пијетловић и Душан Мандић, као и мађарски играчи Денеш и Данијел Варга и Американац Бонани.

Филиповић је са репрезентацијом освојио четири златне, сребрну и бронзану медаљу на европским првенствима, златну и сребрну медаљу на светским првенствима, као и злато и бронзу на медитеранским играма.

Такође, освојио је и осам златних и једну бронзану медаљу у Светској лиги, затим две златне медаље на Светском купу и две бронзане медаље на олимпијским играма.

У анкети магазина ЛЕН 2009. године Филиповић је проглашен за најбољег играча Европе. Био је најбољи стрелац Светског првенства у Риму 2009. године, а у Шангају две године касније проглашен је за најбољег играча. Филиповић је био члан идеалне поставе Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи