Читај ми!

Србија игра за медаљу

Блокиране Пољакиње. Одбојкашице Србије пласирале су се у полуфинале Европског првенства. У Пиониру је савладана селекција Пољске са 3:0. Противник у полуфиналу је селекција Туеске. Полуфинални дуели су на програму у суботу. Директан пренос гледајте на Првом програму РТС-а и нашем тест HD програму.

Пољакиње до четвртфинала нису изгубиле сет. У четвртфиналу нису освојиле ниједан. Фантастична игра наших одбојкашица. Екипа којој фантастично функционишу сервис, блок и пријем не може да изгуби. У прва два сета просто су уништиле противнице. Пољакиње успеле да запрете у трећем сету, али одбојкашице Србије праве преокрет и добијају меч. Заслужена победа и пласман у полуфинале.

Наше одбојкашице много сигурније ушле у меч од противница. Сервис и блок су фантастично функционисали. Предност је константно расла. Одличним сервисима поремећен је пријем противница. То је унело додатну нервозу код Пољакиња. Уз одличан блок одбојкашице Србије долазе до убедљивих 25:14 у првом сету.

Србија наставља са одличном игром и у другом сету. Одлична одбрана и разноврсност у нападу тотално су пореметили противнице. Пољакине покушавају, али неуспевају, да дођу до своје игре. Наше одбојкашице им то нису дозволиле. Ношене фантастичним навијањем успевају и у овом периоду игре да сломе отпор противница и до другог техничког тајм-аута стичу предност од шест поена разлике, 16:10. Одбојкашице Србије до краја сета одржавају предност, до коначних 25:20.

Опет, то све важи под условом да наша репрезентација вечерас победи јаког противника. Селектор Терзић каже да су девојке максимално мотивисане.

"Убеђен сам да можемо до победе. Девојке су физички спремне и мотивисане до неба. Оптимиста сам и надам се да ће тај притисак због играња код куће бити ублажен или да ће скроз нестати", рекао је Терзић.

Пољакиње крећу на све или ништа. Успевају да изненаде и на први технички тајм-аут одлазе са предношћу од 8:4. Србија појачава и стиже до изједначења, 12:12. Поново сјајно функционише пријем и блок, што нашу селекцију доводи у предност на другом техничком тајм-ауту, 16:14.

Противнице поново преокрећу, праве серију и имају предност, 20:18. Наше одбојкашице блоком стижу до изједначења, а потом и до предности од 22:21. Сада ппротивнице везују три поена и стижу до две сет лопте. Сервис грешка Пољакиња, 24:23, сјајан блок наше селекције и ново изједначење. Сјајани сервиси Брижитке Молнар и Србија стиже до меч лопте, користи прву након још једног сјајног сервиса Молнарове, 26:14 у трећем сету.

Предстоји дуел за финале у коме наше одбојкашице очекују неугодне Туркиње. Меч се игра у суботу од 20.00 часова у хали Пионир. Директан пренос је на РТС-у. У другом полуфиналу састају се Италија и Немачка.

 

Терзић: Играчице заслужују све честитке

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је вечерас, после фантасичне победе нашег тима против Пољске, да играчице заслужују честитке за приказну игру.

"У претходним утакмицама у групи и јуче против Румуње нисмо били на нивоу, али вечерас смо одиграли веома добро, паметно и без већих падова. Девојке заслужују честитке не само због пласмана у полуфинале, већ за за све што су постигле ове сезоне", рекао је Терзић после мече.

"Било је тешко, играли смо против једне заисте јаке екипе. Добро ће нам доћи дан одмора пред меч са Турском. Надам се да ће атмосфера у Пиониру бити на нивоу и да ћемо уз подршку публике наредни меч одиграти још боље", закључио је Терзић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво