Читај ми!

Ђула Мештер нови председник Одбојкашког савеза Србије

Бивши одбојкашки репрезентативац Ђула Мештер изабран је за председника Одбојкашког савеза Србије једногласном одлуком делегата на ванредној изборној Скупштини ОСС у Београду.

Мештер је до сада био потпредседник ОСС. Делегате Скупштине на почетку рада поздравио је Зоран Гајић досадашњи председник ОСС, а сада министар спорта у Влади Републике Србије. Скупштини ОСС присуствовало је 49 од 50 делегата.

Мештер је предложио, а Скупштина једногласно усвојила предлог, да Иван Кнежевић у наредном мандату буде генерални секретар ОСС. Јелена Николић ће бити први потпредседник, а потпредседници Петар Богуновић и Весна Ђуришић. То је уједно састав председништва ОСС.

"Мештер је у складу са Статутом ОСС предложио чланове Надзорног одбора у наредном мандату. Једногласном одлуком делегата, Драган Тадић је изабран за председника, а Стефан Чуковић и Новак Савановић за чланове Надзорног одбора. Мештер, као и сви чланови председништва и Надзорног одбора ОСС изабрани су на период од пет година, односно до 2028", наводи се у саопштењу ОСС.

Мештер је дипломирао на Вишој машинској школи у Суботици и стекао звање инжењера машинства. Говори мађарски, италијански и енглески језик. Он је са репрезентацијом освојио 12 медаља на великим такмичењима.