Читај ми!

Злато за јуниорске одбојкашице Србије на Балканском првенству

Женска јуниорска репрезентација Србије надиграла је селекцију Турске са 3:0, по сетовима 25:22, 25:13 и 25:19, и освојила златну медаљу у финалу на Балканском првенству 2022. у Миовенију у Румунији. Нашој селекцији је за освајање најсјајнијег одличја требало само 68 минута игре.

Младе Србије су у оквиру Балканског првенства 2022. одиграле четири утакмице и оствариле све четири победе без изгубљеног сета дошавши до златног одличја на првенству.

Изабранице Владимира Васовића су биле веома расположене на старту финалне утакмице, што се одразило и на резултат. Повела је Србија са 5:1 и ову предност је одржавала током већег дела првог сета. Турска је тек у завршници успела да смањи заостатак, али је Србија била довољно концентрирана и повела је са 1:0.

Освајање првог сета дало је ветар у леђа јуниоркама Србије, које су у другом сету у потпуности надиграле ривала. Сјајно је изгледала Србија у свим сегментима игре и Турској је допустила да освоји свега 13 поена.

Трећи сет био је готово исти као први. Екипа Владимира Васовића је на почетку сета стекла резултатску залиху, која јој је била и више него довољна да оствари зацтран циљ и освоји златну медаљу на Балканском првенству.

До најсјајнијег одличја одбојкашице Србије дошле су надигравши селекције Грчке, Северне Македоније, Румуније и Турске у финалу без изгубљеног сета на првеству.

Бронзу је освојила Румунија, која је у мечу за треће место савладала Грчку 3:1 (19:25, 25:23, 25:20, 29:27). 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво