Читај ми!

Србија срушила фаворита и пласирала се у полуфинале Лиге нација

Женска одбојкашка репрезентација Србије савладала је фаворизовану селекцију САД са 3:2 (29:27, 25:23, 20:25, 20:25, 15:13) у четвртфиналу Лиге нација у Анкари. У борби за финале, Србија ће играти у суботу против Бразила.

Одбојкашице Србије направиле су велики подвиг и савладале у четвртфиналу, вероватно, најбољу екипу данашњице.

Од старта меча се видело да су српске одбојкашице у меч ушле опуштено, растерећено, са одличном енергијом, што је на крају донело резултат.

Нису допуштале Американкама лаке поене, нити да се одлепе, па се већи део првог, али и другог сета, играло поен за поен.

У драматичној и неизвесној завршници првог дела игре, Србија је била мирнија и стрпљивија, па је дошла до предности – 29:27. 

Други сет је био веома сличан првом – играло се поен за поен, док екипа Србије није преломила у финишу и дошла до другог сета – 25:23.

Американке су заиграле боље у трећем сету, успеле су да се рано одлепе, па тај део игре није био узбудљив као претходна два – 25:20.

И у четвртом су Американке преписале добитну комбинацију – рано су се одлепиле, одржавале предност, рутински привеле сет крају (25:20).

У одлучујућем сету, Србија се побринула да она буде екипа која вуче конце. 

Лепа предност пред сам крај петог сета, Американке су успеле да вежу неколико поена и унесу неизвесност, али нису могле да избегну пораз.

Србија, којој су многи предвиђали пораз пред меч са селекцијом САД, у полуфиналу Лиге нација игра против Бразила, а тај меч је на програму у суботу од 14.00.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи