Читај ми!

Одбојкашице надиграле Канађанке за финални турнир Лиге нација

Одбојкашице Србије савладале су Канаду са 3:1 (25:20, 25:14, 20:25, 25:22) у претпоследњем мечу групне фазе Лиге нација и практично већ обезбедиле пласман на финални турнир такмичења. Србија је тренутно седма на табели са 20 бодова, а Канађанке су остале на деветом месту са четири победе и три бода мање од осмопласираног Тајланда.

Српске одбојкашице су одлично почеле меч у Калгарију и убедљиво повеле са 2:0 у сетовима већ после само 46 минута игре.

Канађанке су успеле да се врате у игру у трећем сету и смање на 2:1 али су изабранице Данијела Сантарелија, уз одличну подршку са трибина наших навијача, успеле да обезбеде победу и практично осигурају пласман на завршни турнир који ће се играти од 13. до 17. јула у Анкари (Турска).

У победничком тиму Ана Бјелица је освојила 29 поена, Бојана Миленковић је додала 15, а Јована Стевановић девет. Код Канађанки Кира Ван Рајк је стала на 20 поена, док је Емили Маљо додала 17.

Последњи меч наше одбојкашице играју против Јапана у ноћи између суботе и недеље али тај меч неће имати велики резултатски значај.

Наше играчице су са 20 освојених бодова обезбедиле седму позицију у групи из које осам екипа иде на завршни турнир, Канађанке су остале на деветом месту са четири победе и три бода мање од осмопласираног Тајланда који има 15 бодова.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво