Читај ми!

Американци после велике борбе савладали Србију у Лиги нација

Одбојкаши Америке савладали су Србију у Софији са 3:1 по сетовима 26:24, 23:25, 25:23, 25:20 у првом мечу друге недеље такмичења у Лиги нација. У четвртак од 15.30 наша селекција игра против Бразила.

Американци су успели да надиграју наше одбојкаше. Велики отпор наше селекције трајао је три сета. У четвртом наши су остали без снаге,  Американци су били доминантни и убедљиво добили овај период. На крају противник је стигао до важне победе и остао једина непоражена екипа у овој сезони Лиге нација.

Сјајна борба у првом сету. Неизвесност током целог периода и игра поен за поен. Ниједна екипа није успеола да стекне већу предност од два поена. У финиш сета ушло се при резултату 22:22. Американци први долазе до сет лопте. Након грешке нашег примача противник асом ставља тачку на први сет - 26:24.

У другом сету боља игра противника који први долазе од три поена предности 9:6. Уследила је се серија нашег тима од 3:0 за изједначење. Поново су Американци успели да стекну три поена предности - 15:12.

Наши поново узвраћају, овог пута са 4:0 и прелазе у вођство. У финиш друго сета Србија улазе са плус два 20:18. У два наврата наши одбојкаши су пропусштали контру за плус три.
Србија успева да задржи два поена предности и стигне до две везане сет лопте. Другу на сервис противника користи - 25:23, за изједначење у сетовима.

Настављена је велика и неизвесна борба и у трећем сету. Прво је наша селекција имала два поена предности, 3:1. Потом су Американци преокренули. Наши успевају да у два наврата стигну два разлике. Како се сет ближио крају Србија је појачала и поново прешла у вођство и повела са 17:15.

Наши одбојкаши пропуштају шансу да из контре дођу до три разлике, противник то користи и успева да поново изједначи. Уследила је мини серија од 2:0 и Србија у финиш сета улази при вођству од 19:17.

Американци узвраћају серијом 3:0 и прелазе у вођство 20:19. Потом противник користи контру након сјајног сервиса за 22:20. Американци успевају да задрже предност и добију трећи сет са 25:23.

У четвртом сет Американци користе пад у игри наше селекције и стижу до пет поена предноти - 10:5. Како је сет одмицао наши одбојкаши су све више грешили што противник користе и на средини сета су водили са 15:8.

Неколико покушаја наше екипе да ухвати прикључак Америкацни одбијају и у финиш сета имали су предност од 20:14. Потом рутински приводе сет и меч крају за коначних 25:20 у четвртом сету.

У четвртак од 15.30 Србија игра против Бразила.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи