Одбојкашима Црвене звезде Куп Србије

Одбојкаши Црвене звезде освојили су трофеј Купа Србије пошто су у Новом Саду, у финалној утакмици завршног турнира, савладали екипу крагујевачког Радничког са 3:2 (34:36, 14:25, 25:18, 25:20, 15:9).

Зезда је почела силовито и брзо стигла до предности од пет поена (7:2). Узвратили су Крагујевчани и пристигли ривала (8:5), да би црвено - бели поново стигли до два поена вишка на другом техничком одмору. Раднички Креди банка је до првог вођства дошао у финишу сета - 21:20. Потом је почела борба поен за поен до коначног исхода - 36:34 за Крагујевчане после 35 минута игре.

У другом сету, на терену је практично постојао само један тим - Раднички Креди банка. Крагујевчанима је све полазило за руком, док су црвено - бели изгледа били под притиском изгубљеног првог сета.

Трећи сет је донео много резултатских преокрета. Водили су час једни, час други и то са по три поена предности. На другом техничком одмору Црвена звезда је имала три поена предности. До краја сета, црвено - бели су повећавали предност и успели да смање предност Крагујевчана на 1:2.

Чинило се на почетку четвртог сета да је победник Купа Србије одлучен, јер су Крагујевчани веома брзо стекли значајну предност, у једном тренутку и пет поена (15:10), да би Црвена звезда ипак изједначила на 17:17. Резултатска клацкалица је настављена до 20:20, да би црвено бели потом освојили пет узастопних поена и заслужено се изборили за пети сет.
У петом сету Црвена звезда је успела да стекне предност и на промену страна оде са резултатом 8:6. Наставили су избраници Жељка Булатовића са добром игром и већ код скора 11:8 било је извесно да ће титула победника Купа из Крагујевца отићи у Београд.

Актуелни државни првак, Црвена звезда је освојила укупно девети трофеј националног купа.

У првом полуфиналном мечу Раднички, који је бранилац трофеја, победио је домаћина такмичења Војводину са 3:2 (26:24, 18:25, 29:31, 25:19, 15:8), док је у другом сусрету Црвена звезда надиграла Партизан са 3:0 (25:20, 25:21, 25:13).

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво