Читај ми!

Слободан Ковач није више селектор одбојкаша

Одбојкашки савез Србије саопштио је да Слободан Ковач није више селектор мушке сениорске репрезентације. На својој редовној седници председништво ОСС донело је одлуку да се не настави сарадња са досадашњим селектором, као и са селекторима млађих репрезентативних селекција у мушкој и женској конкуренцији.

Председништво ОСС је захвалило је Ковачу за досадашњи рад и резултате и пожелело му успех у даљој тренерској каријери.

Слободан Ковач је наследио Николу Грбића на месту селектора одбојкашке репрезентације Србије у августу 2019. године, само десет дана пред почетак Европског првенства на којем ће, у свом дебију, освојити злато.

Након тога, међутим, уследио је неуспех у квалификацијама за Олимпијске игре, у јануару 2020, на турниру који је одржан у Берлину.

Ове године, репрезентација Србије је учествовала на два велика такмичења, без освојене медаље. У Лиги нација је национални тим заузео шесто место, док је Европско првенство завршио као четврти.

Како се додаје у саопштењу ОСС, донета је одлука и да се не настави сарадња са селекторима млађих репрезентативних селекција у мушкој и женској конкуренцији, и то за јуниорски, кадетски и пионирски узраст.

Председништво се и њима захвалило на досадашњој сарадњи и пожелело им успех у даљој тренерској каријери. 

Именовање нових селектора млађих националних селекција вршиће се у складу са предстојећим Конкурсом који ће објавити Савез, наводи се у саопштењу.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се