Читај ми!

Повратак из пензије на српске одбојкашке терене, Владо Петковић поново у Рибници

Некадашњи репрезентативац Србије Владо Петковић одлучио је да се врати одбојци и ове сезоне наступаће у дресу свог матичног клуба Рибнице из Краљева.

У интервјуу за портал Одбојкашког савеза Србије, освајач златне медаље на Европском првенству 2011. године, говорио је о разлозима за прекид пензије.

"У разговору са садашњим тренером Миланом Симојловићем и управом клуба, дошли смо до закључка да би било лепо да помогнем екипи колико год будем могао. Рибница је мој матични клуб, али до сада није било прилике за повратак. Због добрих резултата у претходној сезони, указала се шанса да се опет вратим кући и ја сам без размишљања то прихватио и веома сам срећан због тога", рекао је Петковић за сајт ОСС.

Рибница је прошле сезоне освојила Куп Србије, а Краљевчани у новој сезони имају највише циљеве.

"С обзиром да смо прошле сезоне освојили куп Србије, сви ће се трудити да против нас играју добро. Ми смо се доста појачали ове сезоне и тежимо ка томе да свим снагама одбранимо Куп и нападнемо титулу. Најважније је да останемо сви здрави, једино тако можемо да направимо жељени резултат", каже Петковић.

Нови техничар Рибнице подсетио се и периода када је наступао за репрезентацију Србије, са којом је 2011. године освојио златну медаљу на Европском првенству у Бечу.

"Када сте члан репрезентације, прво морате да заборавите на одмор. Једино што ми је у том периоду недостајало је што нисам више времена проводио са породицом и што нисам ишао на летовања. Са друге стране, најлепши тренутак у мојој каријери је златна медаља са Европског првенства 2011. Наравно, та медаља је резултат доброг рада наше генерације у годинама пре успеха. Веома сам поносан што сам био део те екипе", рекао је Петковић.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво