Читај ми!

Одбојкаши Србије без енергије, Пољска убедљиво до бронзе на Европском првенству

Одбојкаши Србије нису успели да освоје медаљу на Европском првенству, пошто су у мечу за треће место поражени у Катовицама од Пољске 3:0 (25:22, 25:16, 25:22). Домаћа екипа, ношена подршком навијача, имала више снаге и концентрације и лакше него што се очекивало остварила тријумф.

Одбојкаши Србије нису успели да се опораве од тешке утакмице и пораза од Италије у полуфиналу Европског првенства, па су и у мечу за треће место доживели пораз од Пољске 3:0.

Пољска је била бољи ривал у сва три дела игре, док је Србија само у првом и трећем успела да пружи нешто јачи отпор, али недовољано за освајање сета.

Пољска је у сва три сета долазила до почетне предности, "орлови" све време јурили резултат, а то против домаће екипе, која је имала подршку више од 10.000 навијача у дворани у Катовицама, једноставно није било могуће надокнадити.

Покушао је селектор Слободан Ковач да променама промени ритам игре, али уласци Лубурића, Крсмановића, Тодоровића, на крају и Петрића нису донели жељени резултат.

Србија је тако пропустила прилику да дође до девете бронзане медаље на европским шампионатима, док је Пољска четврти пут освојила треће место у Европи.

У великом финалу састају се Словенија и Италија, а директан пренос тог меча је на Другом програму РТС-а од 20.30. 

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се