Читај ми!

Србија експресно надиграла Холандију и пласирала се у полуфинале Европског првенства

Одбојкаши Србије савладали Холандију са 3:0, по сетовима 25:23, 25:20, 27:25, и пласирали се у полуфинале Европског првенства. Наши одбојкаши ће у борби за финале играти са бољим из дуела Италије и Немачке.

Сјајан меч одиграла је наша селекција и оправдала улогу фаворита у овом дуелу. Одличан сервис унео је мирноћу у игру одбојкаша Србије. Пријем је одлично функционисао, што је омогућило Јововићу да у нападу проиграва на свим позицијама. Иако се противник није предавао, сви налети Холанђана су одбијени и Србија је експресно стигла до полуфинала и тако наставила пут ка одбрани титуле.

Неизвестан први сет. После игре поен за поен наши су први стекли два поена предности. Међутим, Холанђани успевају да поремете наш пријем, преокрену резултат и поведу са три разлике. Ипак, наши се нису предавали, успевали су да повежу редове и поново преокрену резултат 21:20.

Настављена је велика борба, противник је везао два поена и повео. Ипак у финишу сета наши су имали више концентрације и први стигли до сет лопте. Уследио је ас сервис Лисинца и Србија добија први сет – 25:23.

Одлично су наши кренули у другом сету. На самом старту су дошли до три поена предности. Како је сет одмицао предност је расла. Снажним сервисима поремећен је пријем противника и на половини сета Србија је имала седам поена предности.

Противник је успео да узврати, везао је три поена и смањио заостатак. Наши одржавају предност, а након још једног ас сервиса Лисинца, у финиш сета ушли смо са пет поена предности.

Потом одбојкаши Србије рутински приводе сет крају – 25:20.

Неизвесно је почело у трећем сету. Дуго се играло поен за поен, обе екипе су биле сјајне на сервису. Први до два поена предности су стигли наши одбојкаши, а на средини сета Србија је имала три разлике – 12:9.

Холанђани су кренули на све или ништа, успели су да приђу на поен заостатка. Одбојкаши Србије успевају да одбију овај налет противника и после сјајног сервиса Лубурића поново су дошли до три поена разлике.

Финиш сета, а испоставило се и меча, донео је пуно неизвесности. Наши су имали 20:17, међутим, противник је изједначио на 20:20. Настављена је игра поен за поен. Ипак, Холанђани први стижу до сет лопте (24:23). Одбојкаши Србије су преокренули резултат, а потом искористили другу меч лопту – 27:25.