Читај ми!

Одбојкаши Србије надиграли Белгију на старту Европског првенства

Одбојкаши Србије савладали су Белгију са 3:1 по сетовима 25:13, 25:18, 21:25, 25:20 у мечу првог кола Групе А Европског првенства у Кракову. Наредни ривал наше селекције је Украјина. МЕч је на програму у петак од 20.30. Пренос је на нашем Првом програму, стрим на РТС Планети (само за поесетиоце из Србије).

Србија је прескочила прву препреку у одбрани европског трона. Надиграна је селекција Белгије. Одличан сервис, резултирао је сјајан напад. Пријем је био скоро па идеалан. Белгијанци су искористили пад у игри наше селекције и добили трећи сет, али деловало је да победа наше селекције није долазила у питање. Следе нови изазови, а наредни ривал је селекција Украјине.

Сјајана игра наших одбојкаша од самог почетка меча. Брзо су стекли велику предност - 13:3. Потом су одржавали разлику. Одлично је функционицао пријем, па је тиме добијена разноврсност у нападу. Противник није имо решења за овакву игру наше селекције. Србија потом рутински приводи сет крају - 25:13.

Нешто већи отпор пружио је противник у другом сету. Међутим, деловало је да наши контолишу игру и резултат. У другом делу сета поново су наши појачали. Одличан је на терену био Урош Ковачевић, кога су пратили остали наши играчи. Прво су дошли до три поена предности.

Белгијанци су успевали у неколико наврата да запрете и смање заостатак на минус један. Међутим, одличном игром одбојкаши Србије поново подижу предност, коју до краја сета повећавају на максималних плус седам - 25:18.

Белгијанци успевају да повежу редове. Одличним сервисима пореметили су пријем наше селекције. Напад је добро функционисао па су константно водили. Уласком Антанасијевића наши су добили додатну енергију, али све што су успели је да запрете, смање заостатак са минус седам на само један - 20:19.

Ипак у финишу противник успева да сачува предност и добије сет - 25:21.

У четрвти сет наши су ушли изузетно агресивно и максимално сконцентрисано. Пријем, напад и сервис су били на високом нивоу што је довело до ране предности која је константно расла. У једном моменту наши су имали 17:10. Да би противник одговорио са четири везана поена.

Наши успевају да одбију и овај, последњи, налет противника и рутински приведу сет и меч крају - 25:20. Меч је завршен ас сервисом Уроша Коваћевића.

Овако је протекао меч. 

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво