Читај ми!

Одбојкашице Србије: Част играти за репрезентацију, било је тешко; Терзић: Екипа за уџбенике

Српске одбојкашице по повратку са Олимпијских игара изјавиле да им је била велика част да наступају за репрезентацију и да освоје бронзану медаљу у Токију. Селектор Терзић нагласио да је поносан на своје изабранице, које треба да буду узор свим спортистима.

По слетању на аеродром "Никола Тесла" у Београду, на конференцији за штампу обратили су се селектор Зоран Терзић, као и одбојкашице Маја Огњеновић, Тијана Бошковић и Милена Рашић.

"Хвала вам што сте дошли и приредили дочек. Што се тиче самог турнира, није био лак, пре него што смо кренули, причали смо о групи, о четвртфиналу, о амбицијама и циљевима, али само ми знамо са каквим смо се препрекама сусрели до бронзе. За нијансу је резулат лошији у односу на Игре у Рију, али ово сија златним сјајем", изјавила је Маја Огњеновић.

"Не бих претерано говорила о негативним стварима, али сам турнирски систем, па противници у групи, па онда и пораз од САД који смо тешко поднели, све је било тешко. Срећни смо и поносни што смо забележили овакав резултат, ово је тим који пише историју женске одбојке и привилегија је бити део тога", додала је Маја.

"Осећај је сјајан, нисмо ни свесне колики успех смо направиле, у тешким околностима и свим  препрекама које су нас снашле ка медаљи. Срећна сам и поносна на целу екипу", рекла је Милена Рашић. 

"Част је и привилегија бити део националног тима и изузетно смо мотивисане сваки пут када играмо за репрезентацију. Тежак пораз био је у полуфиналу, али ми је драго што смо скупиле редове за треће место, вратиле се са медаљом и обрадовале читаву нацију", додала је Тијана Бошковић.

Селектор Терзић имао је само речи хвале за своје изабранице.

"Ова медаља је сигурно једна од највећих које смо освојили, због тога што смо успели у тешкој ситуацији да дођемо до ње. Важна ствар је да резултат репрезентације не карактерише само место, већ целокупна прича, припреме, долазак на ниво добре игре, понашање у селу, на терену, ван њега итд. Тај неки понос који постоји код мене дуго, сад је ескалирао на овим Играма управо због тога што је ова репрезентација показала како спортска екипа треба да се понаша", рекао је селектор.

"О овим девојкама може књига да се напише и да се да спортским екипама да уче како екипа треба да функционише. Што се тиче Европског првенства које нас чека за 10 дана, то је такмичење које је мање од ОИ, не знам да ли је много слабије, али се не вреднује толико. Међутим, мотив свима нама ће бити то што се игра у Београду и након 10 година имамо прилику да играмо пред нашом публиком и зато је мотив велики до неба. Желимо да опет одиграмо феноменално финале, као пре 10 година, и ако бог да, да се окитимо златном медаљом", закључио је селектор Терзић.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво