Читај ми!

Одбојкаши Радничког први полуфиналисти Купа Србије

Одбојкаши Радничког први су полуфиналисти овогодишњег Купа Србије. Крагујевчани су упркос поразу у другом четврфиналном мечу против Младог радника у Пожаревцу са 2:3 (25:17, 24:26, 25:14, 18:25, 13:15), успели да се домогну завршнице најмасовнијег домаћег клупског такмичења захваљујући бољем сет количнику, пошто су у првом мечу, одиграном прошле среде у „СББ Језеру“, славили са максималних 3:0 у сетовима.

Питање будућег полуфиналисте било је решено већ након уводног сета, који је припао крагујевачком тиму са 25:17. 

Изостанак резултатског императива у наставку сусрета, омогућио је тренеру Радничког Драгану Кобиљском да испроба одређене тактичке замисли и пружи шансу играчима са мањом минутажом у протеклом делу сезоне.

Са друге стране, Пожаревљани су настојали да дођу макар до утешне победе, у чему су на крају и успели, додуше уз доста муке и после пуних пет сетова. Највише узбуђења донели су други сет, који је домаћин добио на разлику (26:24), и тај-брејк, у коме је екипа тренера Ивице Јевтића такође била успешнија од Крагујевчана (15:13).

Капитен Младог радника Младен Бојовић био је убедљиво најефикаснији актер сусрета са 27 освојених поена. Далеко иза њега по учинку нашао се Сенегалац Сејдоу са 10 поена. 

У екипи Радничког нападачки најрасположенији били су Ирфан Хамзагић са 18 и Милутин Нејић са 16 поена, док се Срећко Ристић зауставио на 10 освојених поена.

Преостали реванш мечеви четвртфинала Купа Србије одложени су до даљег, након што су поједини клубови пријавили да у својим редовима имају играче који су заражени коронавирусом.

Из истог разлога одложен је и предстојећи првенствени дуел између одбојкаша Радничког и Војводине, који је требао да буде одигран ове суботе у „СББ Језеру".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво