Атанасијевић: Велика захвалност докторима и медицинским сестрама

Српски одбојкаш Александар Атанасијевић саопштио је у уторак да се излечио од коронавируса. Гостујући у Јутањем програму РТС-а српски репрезентативац и ас Перуђе причао је о својим искуствима са овом болешћу.

Коректор српског тима био је "нулти пацијент у репрезентацији", након чега је присуство вируса потврђено и код Марка Подрашчанина, Срећка Лисинца, Дражена Лубурића и тренера Игора Жакића, који су се такође опоравили.

Први сте објави резултат теста када сте били негативни. Који период болести је за вас био најтежи?

Сигурно да ситација када имате високу температуру није пријатна. Нисам чекао, одмах сам отишао на инфективну клинику. Пре свега сам објављивао резултате да би људи који су били самном у контакту знали да се и они тестирају. На срећу, нисам заразио превелики број људи. Није пријатно бити у болници десетак дана, после тога две недеље кућног карантина и оно што је најважније да сам се излечио. Надам се да ће ова пандемија проћи што пре и да ће се живот нормализовати.

Како се сада осећате, добро сте?

Осећам се сјајно, за два-три дана ми крећу припреме за нову сезону и враћам се у Италију. Једва чекам пошто се цело лето прича о корони, све се одужило много више него што смо ми спортисти очекивали.

Опорављају се и остали репрезентативци Србије?

Сви су се опоравили. Нема више нити један да је позитиван на тесту. Већ је пар играча отишло за Италију. Надам се да ће пандемија што пре да се заврши и да ће сви људи оздравити. Пре свега, ми који смо били лечени болнички, треба да се захвалимо докторима и медицинским сестрама који улажу екстремно велике напоре. Имао сам прилику да будем у том првом реду и да видим њихов огроман допринос у борби против ове болести.

Први талас епидемије сте доживели у Италији

У Италији је у том тренутку влада заиста велика паника због великог броја умрлих у једном дану. Није пријатно када седите у кући и читате вести. Ја сам био у регији Умбрија где је ситуација била добра, није било превише заражених.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво