Пораз одбојкаша од Француске на старту квалификација

Одбојкашка репрезентација Србије поражена је у Берлину од Француске са 3:0 (21:25, 21:25, 22:25) по сетовима на старту квалификационог турнира за Олимпијске игре. Наредни меч "орлови" играју против Низоземске у понедељак од 14 часова.

"Орлови" су поражени на старту квалификационог турнира за Олимпијске игре од селекције Француске, која је у већем делу меча била боља.

Французи су боље ушли у меч и већ у првом сету показали квалитет. Након одмеравања снага, противник наше селекције стекао је велика четири поена предности. Србија је на крилима Петрића успела да изједначи, али потом и попусти у финишу првог сета, који припада Французима - 25:21.

Други сет је оно за чим изабраници Слободана Ковача могу, и треба, да жале.

Србија је фантастично реаговала након првог сета и много енергичније отворила други. Наши репрезентативци стекли су шест поена разлике. Ипак, Французи су ушли у ритам, направили серију, заиграли знатно боље и стигли до изједначења. То им је донело психолошку предност, коју су уз добар блок и мудро тражење челенџа искористили у завршници сета, који су такође добили са 25:21.

Највећа борба гледала се у трећем, испоставило се последњем сету. Обе екипе нису успевале да направе осетнију разлику, Србија је константно била у предности, али она није износила више од два поена. Уследила је борба за сваку лопту у финишу сета, а у таквој ситуацији боље се снашао противник, који са 25:22 затвара меч и уписује прву победу.

Фантастичан меч одиграо је одбојкаш Француске Жан Патри, који је задавао велике проблеме нашим одбојкашима и који је проглашен за играча сусрета.

Србија наредни меч игра Групе Б игра у понедељак против селекције Низоземске. Након тог сусрета следи дан паузе, па потом окршај са Бугарском.

Нашој селекцији неопходне су две победе, како би обезбедила играње у наредној фази такмичења. 

У другој групи састају се Немачка, Белгија, Словенија и Чешка.

Пласман у полуфинале избориће по две првопласиране селекције из обе групе, а визу за Токио само победник турнира. 

Овако је протекао меч:

14.56 – Крај меча, Французи освајају трећи сет са 25:22 и тако, са 3:0, уписују победу над селекцијом Србије.

14.25 – Селекцији Француске припада и други сет, резултат 25:21. Србија је знатно боље играла на старту другог сета, стекла осетну предност и натерала противника да тешко заради сваки поен. Предност наше селекције износила је и шест поена, али како је време одмицало, Французи су повезивали редове и поене и изједначили. То им је донело самопоуздање, које им је дало психолошку предност у завршници. Са неколико погођених челенџа и добрих блокова, Французи се боље сналазе у финишу и освајају други сет.

13.55 – Французи освајају први сет, резутлат 25:21. Након почетног одмеравања снага противник наше селекције заиграо је боље у скоро свим сегментима, а то је резултовало са четири поена предности. Србија је на крилима расположеног Петрића успела да дође до изједначења, али су Французи поново повели, овога пута са два поена и у финишу сета били сконцентрисанији и заслужено га освојили. Одличан меч за сада игра Патри који је постигао 11 поена у првом сету.

13.30 – Почео је меч, први на сервису су Французи.

13.20 – Одбојкаши обе селекције изашли су на терен дворане у Берлину, меч ускоро почиње...

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво