Петрић: Шампиони смо Европе, заслужујемо да играмо у Токију

Капитен одбојкашке репрезентације Србије Немања Петрић изјавио је да је поносан на освајање европског злата и да је 2019. година била посебна за српску одбојку. После неуспеха на турниру у Барију у августу 2019. године када није изборена виза за Олимпијске игре у Токију и одласка Николе Грбића са места селектора, одбојкаши Србије предвођени новим тренером Слободаном Ковачем у септембру су постали шампиони Европе победом против Словеније у финалу са 3:1.

Титула европског шампиона у мушкој конуреницији освојена је неколико недеља након што су одбојакшице одбраниле европски трон на ЕП у Турској.

"Показали смо много у 2019. години и сами резулати говоре све. Веома је драго што је настављен позитиван континуитет освајања медаља. Посебна година за нас, освојили смо злато заједно са девојкама и мислим да одбојка на овим просторима показује да заиста заслужује пажњу, јер резлтатима вратимо све оно што нам је поверено и много ми је драго због тога", рекао је Петрић Тањугу.

Изабраници Слободана Ковача 2020. годину отварају олимпијским квалификационим турниром у Берлину, где ће у од 5. до 8. јанура играти против Француске, Холандије и Буграске у групи Б, док су у групи А смештене Немачка, Белгија, Словенија и Чешска.

Само победник турнира обезбедиће плсаман на Олимпијске игре у Токију.

"Чека нас изузетно тежак турнир, а са друге стране резултат са ЕП нам даје за право да верујемо у наш квалитет, да можемо да победимо сваког противника и да се нађемо на Олимпијским играма. На нама је да покажемо нашу најбољу игру на терену и мислим да ако успемо то да урадимо да имамо велике шансе. Понављам неће бити лако, али треба да се носимо са притиском да смо једна квалитетна екипа и један од фаворита. Идемо са јасним циљем у Берлин".

Примач српске репрезентације упитан је и шта би волео да исприча када дођемо до краја 2020. године.

"Знам шта бих желео да вам кажем, то је негде сан свих нас. Надам се да ћемо први корак ка томе успети да остваримо сада у јануару", закључио је Пертић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво