Бошковић: О злату из Токија се већ дуго прича...

Најбоља одбојкашица Европе и Србије Тијана Бошковић изјавила је да је задовољна успесима којe је репрезентација остварила у години иза нас. Осим што је са репрезентацијом у 2019. години одбранила европски трон и комплетирала европску и светску титулу, коректорка Србије одбранила је МПВ признање и обједина га са титулом најкорисније игарачице, коју је освојила на СП 2018.

"Апсолутно ништа не недостаје. Задовољна сам како је завршена репрезентативна сезона и цела година. Остварили смо два главна циља са репрезентацијом, пласман на ОИ и одбрањена је златна медаља на ЕП", рекла је Бошковић.

Осим што је са репрезентацијом у 2019. години одбранила европски трон и комплетирала европску и светску титулу, коректорка Србије одбранила је МПВ признање и обједина га са титулом најкорисније игарачице, коју је освојила на СП 2018.

На дуг списак индивидуалних награда када је 22- годишња Бошковићева у питању, надовезао се ЦЕВ, Одбојкашки савез Србије и Олимпијски комитет, који су јој у 2019. доделили награде за најбољу одбојкашицу Европе и Србије.

"Наравно да има мотива после овако великих успеха, лично сам још више мотивисана и радујем се што нас у наредном прериоду очекују пођеднако важни изазови као и претходних година".

Изабранице Зорана Терзића на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године освојиле су сребрну медаљу, а у олимпијској години очекује се да одбојкашице буду власнице три злата истовремено - европског, светског и олимпијског.

"О злату из Токија се већ дуго прича, посебно после ове европске златне медаље. Искрено, још увек не размишљам о томе. До јула има још доста времена. Сигуран шам да ћемо када дође време за то маскимално схватити наш задатак и да спремни одемо на ОИ", рекла је Бошковић и изразила наду да ће и на крају 2020. имати о чему да се прича.

"Искрено се надам да ћемо се и следеће године у ово доба окупити лепим поводом, а оно што је најважније да нас спортисте послужи здравље, јер је то најбитније", закључила је Бошковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар