Краљево и Крагујевац дочекали своје хероје међу одбојкашима

После великог успеха на европском првентсву златни одбојкаши се враћају у своје градове. Свечано је било у Краљеву и Крагујевцу. У Kраљеву је наш дописник Ратко Бечки који нам је пренео утиске. Свечано је било у породици Ковачевић, с великим разлогом.

Као што већ годинама чини, породица Ковачевић, родбина, пријатељи и навијачи приредили су свечани дочек за репрезентативца Уроша Ковачевића, који је после тријумфа наше репрезентације на европском првенству коначно стигао и у Краљево.

Ту су пре свих родитељи Миља и Зоран и брат Сава Ковачевић. Недостаје само Никола Ковачевић који је тренутно у Абу Дабију, али и он се јавио и наравно честитао брату на медаљи и признању за МВП играча на превенству Европе.

Славило се уз уз трубаче и музику. Очекивали смо данас и Срећка Лисинца и његову породицу овде на дочеку, међутим сазнали смо да наш средњи блокер још има обавеза у Београду и да ће највероватније у Краљево стићи у четвртак.

Данас је, у Крагујевцу, приређен дочек за Лазара Ћировића, примача сервиса и кондиционог тренера наше репрезентације Радивоја Радаковића. Примио их је и градоначелник Крагујевца, Радомир Николић. Са члановима наше селекције разговарала је Невенка Ђелић.

„То је велики успех не само за одбојку, већ и за спорт у Србији. Једна златна медаља са Европског првенства је нешто што се јако тешко осваја. До чега се тешко долази. Самм тим што смо успели да је освојимо доказали смо да се у Србији игра јако добра одбојка, да са нашег простора долазе најбољи одбојкаши у Европи и то је велику успех, не само нас, него и целе Србије", рекао је Лазар Ћировић.

„Иза тога стоји један студиозан, темељан, мукотрпан рад. Мукотрпан у смислу преданости, јер било је задовољство радити са тим момцима, један енергича и успешан рад", додао је Радивој Радаковић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар