Ковач за РТС: Та агесивност поред терена, то сам ја

Слободан Ковач, селектор репрезентације Србије, добио је после освајања Европског првенства надимак "Ковач наше среће". Он је по доласку у Београд, у изјави за РТС, рекао да је морао да мало промени начин рада када је сео на кормило националног тима.

Србија је дошла до титуле у Паризу, победом над Словенијом са 19:25, 25:16, 25:18, 25:20.

"Утисци су феноменални. Био сам забринут, било је мало времена за тренинге, ја сам тренер који покушава својим радом да дође до резултата. Сада је било потребно много више разговора, приче, појединачних савета... Са неким момцима сам радио раније, са некима био противник и сва срећа да су ово велики играчи. Направили смо резултат који смо сви негде сањали и могу само да се захвалим својим играчима", рекао је Ковач за РТС.

Он је казао да је од првог дана веровао у свој тим.

"И пре него што сам постао селектор, разговарао сам са вама новинараима, питали сте ме о квалитету играча... Било би глупо да сам рекао да нису добри. Играју у највећим клубовима, освјајају највеће титуле и зашто то не би урадили са репрезентацијом."

Ковач је често био у центру пажње медија и камера јер је прослављао сваки поен и енергично гестикулирао у важним тренуцима.

"Није било лако. Играли смо против три домаћина – прво Белгијанци, па Французи, а Словенаца је било буквално 10.000. Све то поред терена, то је мој стил рада. Та врста агресивности, можда нам је то и фалило у првом сету. Тада нисмо играли најбољу одбојку, али сам им рекао да буду стрпљиви, морали смо да одвојимо Словенце од мреже, да их упасивимо и на крају је резултат дошао", закључио је Ковач за РТС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво