Мајсторовић за РТС: Некада сам ја чекао спортисте испод балкона...

Либеро репрезентације Србије Невен Мајсторовић рекао је за РТС да једва чека дочек испред Скупштине града Београда. Одбојкаши Србије стигли су у Београд, дан после освајања титуле на Европском првенству.

Србија је дошла до титуле у Паризу, победом над Словенијом са 19:25, 25:16, 25:18, 25:20, а Мајсторовић је истакао да му је то највећи успех у каријери.

"Сигурно да јесте. Величанствен је и феноменалан осећај када те дочека оволики број људи и када ће те још већи број поздравити испред Народне скупштине. Сада смо тек постали свесни да смо направили велику ствар, не само за нас, него и за нашу земљу. Осећај је предиван, подстрек и за нас да овакве партије поновимо у јануару и да се, надам се, оваквим или неким сличним поводом нађемо и после Токија", рекао је Мајсторовић за РТС.

"Орлови" су губили прве сетове у четвртфиналу, полуфиналу и финалу, али су се враћали и показали да поседују шампионски карактер.

"Чињеница је да смо се скупили после тог лошег квалификационог турнира за Олимпијске игре у Барију, видели смо да нам једино што нам преостаје јесте да будемо сложни и да будемо тим. Једино тако је било могуће да направимо резултат. Већ негде у четвртфиналу смо видели да, уколико не дајемо свој максимум, можемо изгубити од објективно слабијих репрезентација. То нас је отрезнило да већ против Француза покажемо сву своју снагу и да против Словенаца, видели сте и сами... Након тог првог сета у којем смо били мало у грчу, после смо показали сву своју снагу."

Неки од ових играча су већ били на балкону – Александар Атанасијевић, Марко Подрашчанин, Урош Ковачевић су окусили ту драж, а Мајсторовић једва чека да изађе пред навијаче у Београду...

"Многи од нас су били у подножју тог балкона и поздрављали наше спортисте. Негде сам се и сам надао успесима кошаркаша, одбојкаша и претходних светлих генерација... Жеља свих нас је да изађемо на тај балкон и да видимо како то изгледа из те перспективе. Остварење свих снова и жеља да се ту што чешће налазимо", закључио је Мајсторовић за РТС.

Урош Ковачевић, проглашен је за МВП-а континенталног првенства, а у одлучујућим утакмицама је баш његовим поенима Србија преокретала ситуацију на терену.

"Нисам само ја покретао екипу. Цела екипа се пробудила после првог сета, знамо да смо бољи од Словенаца и да смо квалитетнија екипа, али да они стварно играју много боље. Пробудили смо се у другом сету и доказали колико вредимо, а то је да будемо на крову Европе", казао је Ковачевић.

Он је признао да је екипи било потребно мало времена да се опусти у финалу и заигра одбојку коју може.

"Били смо фаворити у финалу, барем тако ја мислим. Резултати из претходних дуела то показују. Када си фаворит, увек уђеш у грчу... Они немају шта да изгубе, ми имамо јер сви очекују од нас да победимо. Ова екипа је веома искусна, моји саиграчи су велики шампиони, знају да реагују када смо у проблему. Реаговали смо сви и на крају у три сета завршили доста лагано."

Ковачевић је апострофирао велике резултате српских спортиста и тражио од навијача да се они не заборављају при првом неуспеху.

"Србија је одувек била земља спорта, само се то код нас некада заборави. Ми смо 2011. поновили исти успех. Доказали смо да је одбојка, са кошарком и ватерполом, не бих да заборавим неки спорт, сигурно најтрофејнији спорт у земљи. Стварно треба само да будемо поносни", навео је Ковачевић за РТС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво