Васа Мијић за РТС: Сви смо били селектори када су одбојкаши играли лоше

Васа Мијић, некадашњи репрезентативац Србије у одбојци, у гостовању на РТС-у је рекао да је пресрећан што је актуелна генерација освојила злато на Европском првенству. Наш тим је у недељу савладао Словенију и дошао до европске круне у Паризу.

Србија је до титуле дошла победом над Словенцима са 19:25, 25:16, 25:18, 25:20.

Он је прво честитао женској селекцији која је пре неколико недеља направила увертиру за овај успех.

"Морам да искористим прилику да честитам и девојкама, оне су направиле фантастичан успех, потврдиле су злато које су освојиле раније. Објединиле су га са светским златом и надам се да ће то наша нека екипа поново учинити. Увек причамо да нешто не може да се понови, али опет буде. Треба да верујемо у то", рекао је Мијић за РТС.

Потом се осврнуо на чету селектора Слободана Ковача.

"Наравно, и одбојкаши су нас много обрадовали, можда нисмо сви веровали у то... Ако причам у своје име, потенцирао сам причу да екипа може да дође до медаље и требало је само да се сложе неке коцкице како би се дошло у борбу за медаљу."

Некадашњи либеро националног тима навео је да је злато из Париза изузетно значајно за српски спорт.

"Тешко је било прогнозирати да то може да буде злато, да се не правим паметан, али сам био убеђен да можемо да дођемо до златне медаље. Обрадовали су нас најсјајнијим одличјем и сви смо били веома срећни. Позитивно сам то доживео због нашег спорта, одбојке, деце која то гледају, целе наше Србије - земље која се радује, због њих лично јер знам колико им значи, због претходних такмичења на којима су мало слабије играли, па смо их ставили у други план и шири круг фаворита. Тада смо сви били селектори...", закључио је Мијић за РТС.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво