Ковач за РТС: Нисам направио чудо, само сам организовао врхунске играче

Селектор одбојкаша Србије Слободан Ковач рекао је за РТС да је пресрећан због титуле европског шампиона. Одбојкашка репрезентација Србије дошла је на кров Европе победом над Словенијом у Паризу.

"Када ме је супруга питала да одемо на одмор, када се вратим са Европског првенства и будемо мало у Крагујевцу, рекао сам јој да не знам јер морамо да имамо пријемни", открио је Ковач на почетку разговора за РТС.

Селектор је казао да све заслуге припадају играчима.

"Веровао сам стварно у ову екипу, било је свега, много тога у вези са самопоуздањем... Пре него што сам дошао да будем селектор Србије, увек сам причао да имамо сјајну и да су ово феноменални играчи. То можемо да закључимо где и како играју, и колико су цењени."

Бобу Ковача сви ословљавају као човека који је подигао мушку репрезентацију, али он у први план ставља момке који носе национални дрес.

"Нисам ја направио чудо, него сам организовао врхунске играче да покажу оно што најбоље знају. Они су то урадили феноменално, видели смо и вечерас - стрпљење, дисциплина, једна феноменална игра и нисмо дозволили Словенцима да се размахну, осим првог сета. Немам шта рећи, ово је феноменално", закључио је Ковач за РТС.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(понедељак, 30. сеп 2019, 11:31) - anonymous [нерегистровани]

time out

Kapa dole za zlato ali onaj "tajm out" ću pamtiti dok sam živ..,:-)

(понедељак, 30. сеп 2019, 00:45) - anonymous [нерегистровани]

Скромност и умеће

И у овом великом тренутку Слободан Ковач је остао скроман. Није хтео себе да истакне као важног чиниоца у овој великој победи. Препустио је то играчима. Али оно што у последње време није успело Грбићу, њему је успело. Од истог играчког потенцијала Слободан Ковач је пронашао формулу да из индивидуалног квалитета играча извуче максимум. То се зове умеће или умешност - како год. Све честитке и захвалност за ову радост свима: играчима, селектору и штабу.

(недеља, 29. сеп 2019, 23:01) - anonymous [нерегистровани]

Bravo i za skromnost!

Pamtite ovo ljudi! Pamtite i ne zaboravite kao sto ste brzo zaboravili za Aleksandra Djordjevica.
Trener odbojkaske reprezentacije je car!
Bravo za ceo tim!

(недеља, 29. сеп 2019, 22:29) - anonymous [нерегистровани]

Pravi a ne neki nabedjeni Kao?

Bravo Bobo tako intelegentno si vodio tim u svakoj situaciji se videlo da imamo vruhunskog trenera.

(недеља, 29. сеп 2019, 22:19) - Dab [нерегистровани]

Aplauz

...jedno veliko BRAAVOOO...

(недеља, 29. сеп 2019, 21:23) - anonymous [нерегистровани]

Tacno tako...

Ekipa je talentovana,sastavljena od vrhunskih asova,fizicki su bili vise nego spremni,tehnicki i takticki su bili na vrhu i samo im je nedostajalo samopuzdanje koje im je ulio selektor Kovac i ubijedio ih da mogu biti najbolji.Motivaciju im je podigao na najvisi nivo i uspjeh nije mogao izostati.
Zato mislim da trebamo zahvaliti i bivsem selektoru Grbicu i strucnom stabu jer formiranje ove ekipe traje godinma unazad.

(недеља, 29. сеп 2019, 21:21) - anonymous [нерегистровани]

Боба

Господин.

(недеља, 29. сеп 2019, 21:13) - Fitke/Trifke [нерегистровани]

SVAKA VAM...

ČAST G- DINE KOVAČ, LEPE REČI JEDNOG POBEDNIČKOG VODJE, ZLATNOG VODJE!!!

(недеља, 29. сеп 2019, 20:52) - anonymous [нерегистровани]

Slobodan Kovac ...

...je primer svim selektorima u ostalim sportovima,a OSS je trenutno Sportski Savez ciji rad je primer svim ostalim savezima u Srbiji!!
Ponasanje i borbenost igraca i kompletnog strucnog staba je putokaz svim sportistima i Savezima koji predstavljaju Srbiju!
Pitanje je samo koliko su "drugi" u stanju da sepromene na bolje!?