Одбојкаши кроз драму до полуфинала Европског првенства!

Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства победом над Украјином са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9. "Орлови" су стигли међу четири најбоље селекције на Старом континенту и за финале ће се борити са Француском, која је максималним резултатом елиминисала Италију.

Екипа Слободана Ковача није најбоље отворила меч у Антверпену, док су на другој страни Украјинци били веома инспирисани.

Сервирали су на изузетно високом нивоу, погађали у серијама и на сваки начин кажњавали нешто лошије реакције српских играча.

Серијом поена дошли су до вођства у сетовима, да би у другом потпуно доминирали до саме завршнице. Момци у жутим дресовима имали су 17:21 у том периоду, након чега је уследио низ фантастичних сервиса Александра Атанасијевића.

Он је покренуо преокрет и изједначење у сетовима се чинило као кључни тренутак у мечу.

У трећем сету је Србија успела да одбије неколико налета противничког тима и сачува предност, али је себи катастрофалном игром закомпликовала живот.

Украјинци су прихватали поклоне и изједначили на 2:2, али су српски играчи у тај-брејку показали од чега су саткани. Фантастични Урош Ковачевић је "измислио" неколико поена на мрежи и донео 5:1.

"Орлови" су овога пута били потпуно концентрисани и максимално посвећени сваком поену, па су сачували предност и славље је могло да почне.

Најбољи у српском тиму били су споменути Атанасијевић са 24 и Ковачевић са 21 поеном, док је Немања Петрић уписао 12. У пораженој екипи Јан Јерешченко је предњачио са 18 поена, један мање освојио је Дмитро Виетски, а 12 је додао Јури Семењук.

Србија ће се 11. пут у последњих 13 наступа наћи у полуфиналу, у којем ће се састати са Французима у петак, 27. септембра у Паризу од 20.45.

У другом полуфиналу, дан раније, играће Словенија и Пољска у Љубљани.

Ток меча:

22.48 - Крај, Србија је у полуфиналу Европског првенства! Наши момци су добили одлучујући сет резултатом 15:9 и заслужено прошли даље.

22.42 - Наставља се серија Србије, на корак смо до тријумфа – 9:4.

22.37 - Фантастични Урош Ковачевић "измишља" неколико поена из веома тешких ситуација на мрежи, Србија води 5:1 и украјински селектор мора да тражи тајм-аут.

22.35 - Србија добија први поен у тај-брејку и води 1:0!

22.30 - Нису успели наши момци да се врате, Украјинци добијају сет резултатом 19:25 и изборили су одлучујући!

22.21 - Наставили су противници са невероватном игром и долазе до +5 (12:17).

22.15 - Период смушене игре "орлова", који Украјинци користе на најбољи начин. Серија и вођство ривала 9:11.

22.11 - Екипе се смењују у вођству, Србија је имала поен предности, али су Украјинци успели да га надокнаде. Резултат је 6:6 у четвртом сету.

22.06 - Атанасијевић почиње четврти сет сервис грешком.

22.00 - Завршен је трећи сет 25:22, Србија води 2:1. 

21.38 - Коначно Србија игра како треба, "орлови" воде 7:3.

21.28 - Србија је освојила други сет резултатом 25:23. 

20.25 - Преокрет Србије, која сервира за изједначење. Ипак сервис грешка, резултат је 24:23.

20.15 - Украјина боља и у другом делу игре. Чим се Србија приближи или изједначи, Украјинци се "одлепе" на два-три поена. Ковач тражи тајм-аут при резултату 17:14 за Украјину.

20.56 - Пауза је више пријала Украјинцима, који су преокренули и освојили први сет са 25:21.

20.50 - Поен за поен готово цео први сет. Урош Ковачевић је освојио поен, Србија води 20:18. Селектор Украјине је затражио тајм-аут.  

20.30 - Почео је меч.

Најбољи српски одбојкаше, који су до четвртфинала изгубили само један сет, од полуфинала дели дуел са селекцијом Украјине која је приредила изненађење елиминишући селекцију домаћина Белгију. 

Украјинци се нису пласирали на Европско првенство од 2005. године, а наши одбојкаши су последњи пут са њима одмеравали снаге далеке 1998. на Светском првенству у Јапану и тада смо славили са 3:0. 

Управо због изненађења које су Украјинци приредили у мечу са домаћином, наши одбојкаши су у изјавама пред меч истакли да морају бити истрајни у прдстојећем дуелу, а селектор је истакао датим мора бити врло опрезан.

Директан пренос меча можете пратити од 20.20 на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети (само за посетиоце из Србије), а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара