Председник се захвалио одбојкашицама, оне му дале "јединицу"

Хвала вам и на медаљи и на доприносу још бољем угледу Србије, рекао је председник Александар Вучић српским одбојкашицама, које су освојиле "злато" на Европском првенству у Турској.

Председник Србије Александар Вучић примио је у Председништву делегацију женске одбојкашке репрезентације и захвалио се на златној медаљи освојеној на Европском првенству у Турској.

"Хвала на величанственом успеху. Народ се обрадовао вашем успеху, више него што мислите", рекао је Вучић у Председништву.

Вучић каже да ниједна одбојкашка утакмица није била гледанија, пошто је финале са Турском оборила рекорде гледаности и додаје да се преносила на две телевизије.

"Никада ниједна утакмица није привукла толико гледалаца", рекао је Вучић и истакао да су оне заслужне што је женска одбојка постала национална узданица.

Председник је поручио одбојкашицама да од њих очекује злато на Олимпијским играма у Токију и додао да зна да ће то бити тешко због Кине, Русије и других земаља.

Најавио је да ће држава додатно повећати награде да свако може да добије 50.000 евра за злато у Токију и ако треба да обезбеди све што треба за припреме.

"Бескрајно вам хвала, направиле сте огроман помак у стицању угледа Србије", поручио је председник.

Женски спорт је по популарности све више испред мушког, не рачунајући фудбал, напоменуо је он.

Подсетио је да је одбојкашице дочекало неколико хиљада грађана, као и да су уз њих биле осим Србије и Република Српска и велики део људи у Црној Гори.

Пренос финалне утакмице је, како каже, био најгледанији и у Турској, где је 15 милиона гледалаца пратило путем две телевизије, што је била велика промоција за нашу змељу.

"Све укупно 450 милиона људи, што је готово цела Европа, могло је да види успех Србје да имамо најбоље спортисте, одбојкашице."

Вучић је напоменуо да се кити туђим перјем, с обзиром да годинама није био ни на једној утакмици и истакао да је то успех одбојкашица, а да је на држи да обезбеди услове, а што и чини.

"Њихова љубав према отаџбини је већа од новца који имамо", додао је Вучић.

Председник је поручио да морамо да градимо женску одбојку за будућност.

Нашалио се са селектором Зораном Терзићем, који је дугогодишњи шеф стручног штаба женске репрезентације и поручио му да остане на том месту доживотно и да спреми некога да га замени "за 45 година".

Пожелео је одбојкашицама још много успеха и медаља.

"Ми ћемо да радимо државни посао, да обезбедимо и побољшавамо услове и сигуран сам да ћемо у томе успети", рекао је Вучић.

Капитен репрезентације Маја Огњеновић захвалила је на честиткама и рекла да одбојкашицама не преостаје ништа друго осим да се захвале на изванредним условима које држава и савез пружају.

"Трудићемо се да испунимо очекивања и да се видимо истим поводом, на истом месту ускоро", рекла је Огњановић.

Одбојкашице су председнику поклониле дрес са бројем 1 и његовим презименом, као и лопту са потписима свих одбојкашица.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво