Одбојкаши Црвене звезде освојили Куп Србије

Одбојкаши Црвене звезде освојили су Куп Србије, пошто су у финалу у Лајковцу савладали Раднички из Крагујевца 3:0, по сетовима 25:18, 25:21, 25:20.

Меч је трајао 82 минута, а Звезда је убедљивом игром освојила 14. трофеј у националном Купу. Утакмицу у Хали спортова у Лајковцу посматрало је 2.600 гледалаца, а судили су Дејан Рогић и Роберт Леко.

Црвено-бели су приказали сјајну партију и од почетка до краја утакмице су знали шта желе и ниједног момента нису дозволили одбојкашима Радничког да се врате у меч. Заслужено су дошли до трофеја и показали да тренутно играју најбољу одбојку у Србији.

На почетку меча екипе су поене освајале у серијама, а Звезда је са два везана блока Марка Синђелића отишла на технички тајм аут са вођством од 12:8. Данило Павловић је наставио серију црвено-белих, али су је после тајм аута Крагујевчани прекинули.

Звезда је чувала стечену предност, а у завршници је везала четири поена и повела са 22:14. Сервис грешком Радничког Звезда стиже до седам везаних сет лопти, а другу је искористио Лазар Додић који је из блока донео вођство - 25:18.

Београдски црвено-бели су наставили са добром игром, са три поена у низу повели су са 7:4, али су одбојкаши Радничког поравнали резултат, па је Црвена звезда на техничком тајм ауту имао минималну предност.

После паузе Данило Павловић је донео Звезди плус два, а потом је Додић повисио на 15:12. Крагујевчани прилазе на минус један, али Нејић и Додић враћају предност од три поена, а након тајм-аута везују још два поена и блоком Немање Машуловића долазе до предности од 21:16. Потом црвено-бели рутински приводе сет крају 2:0 - 25:21 у другом сету.

Изабраници Томислава Кукањца су на почетку трећег сета стекли предност од 6:2. Блоком Нејића Звезда је дошла до 11:6. Крагујевчани успевају да смање заостатак и приђу на 13:11, али црвено-бели узвраћају и освајају наредна два поена.

Новом серијом од три поена Звезда стиже до 18:12, а онда Раднички осваја следећа три поена. Додић из блока поентира за 21:16, а Крагујевчани у завршници прилазе на 23:20. Звезда је потом освојила, испоставиће се, последња два поена и тријумфовала са максималним резултатом - 25:20.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво